Росія змушена відкладати запуск нових морських терміналів через дефіцит обладнання



новоросійськ

Завершення будівництва деяких нових терміналів у російських морських портах, які планувалося відкрити у 2024 році, відкладається на рік два.

Об этом сообщает Политика РУ

Про це повідомив начальник управління інвестицій та стратегічного розвитку ФГУП "Росморпорт" Андрій Болдорєв, пише російський "Коммерсант".

"Зсунутися можуть проєкти "Новотрансу" в Усть-Лузі, за проєктом зернового терміналу в Новоросійську, буде зсув по "Ванінотрансвугілля" (ВТУ), ще низка проєктів під питанням", – сказав чиновник.

Болдорєв уточнив, серед інших проєктів, термін завершення яких можуть відкласти, також термінал з перевалки добрив "Ультрамар" в Усть-Лузі.

Формально всі ці проекти мають ввести в експлуатацію у 2024 році, проте щодо ряду з них вже заявляють про можливе перенесення цих строків до 2025 року.
У більшості випадків причина зриву строків введення терміналів у експлуатацію викликана проблемами із постачанням закордонного обладнання, пояснив Болдорєв.

Керівник агентства "Infoline-Аналітика" Михайло Бурмістров додає, що інвестора проєктів у російських портах ще потрібно адаптуватися до зміни вантажної бази, в вантажовласникам – вирішити проблеми з флотом. Так, для перевалки навантажувальних вантажів не вистачає балкерів, їхнє придбання планує субсидіювати російський уряд.

Источник: Тема РУ