Шмигаль — про бронювання військовозобов’язаних: Дав доручення внести оновлену, більш справедливу постанову *

Шмигаль — про бронювання військовозобов’язаних: Дав доручення внести оновлену, більш справедливу постанову


Прем’єр Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам оновити постанови щодо визначення критично важливих підприємств, за якими бронюють військовозобов’язаних.

Про це посадовець повідомив під час засідання уряду 9 квітня.

Шмигаль зазначив, що сьогодні обороноздатність України залишається пріоритетом номер один, у зв’язку з чим щотижня ухвалюються рішення для посилення держави.

"Ефективна оборона — це синергія зусиль фронту і тилу. Наші військові захищають Україну на передовій, але для їх забезпечення потрібна робоча економіка й інфраструктура", — підкреслив прем’єр.

Посадовець наголосив, що "одним із ключових питань в цьому напрямку є справедливе та раціональне бронювання військовозобов’язаних. Працівників підприємств, які дійсно критично важливі".

"Тут не має бути жодних спекуляцій і маніпуляцій. Тому дав доручення профільним міністерствам найближчим часом внести оновлену й більш справедливу постанову про бронювання та визначити вичерпний перелік об’єктів і підприємств критичної інфраструктури", — розповів Шмигаль.

Прем’єр додав, що потрібні чіткі та зрозумілі критерії, аби ні у військових, ні у суспільства не виникало жодних питань, чому ті чи інші люди є заброньованими в державі.