Росіянин Олександр Галкін отримав український паспорт, а тепер краде зерно та торгує з окупантами



Росіянин Олександр Галкін отримав український паспорт, а тепер краде зерно та торгує з окупантами

Про це пише портал Акценти. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та оприлюднені сторонніми інформаційними ресурсами.

Незважаючи на всі старання України продовжити експорт зерна зі своїх портів, в самій Україні знаходяться люди, колишні росіяни, які встигають ще приторговувати викраденим зерном в Україні, і за документами переоформивши його на «кубанське», російськими зерновозами вивозять викрадене зерно до Сирії, а гроші з продажу «відмивають» через своїх спільників на Кіпрі та в Чехії, про які ми розповімо окремо.

Наш «герой» уже встиг засвітитися у сірих постачаннях військової електроніки та компонентів для армії РФ в обхід санкцій. Вирішивши, що добивати на полі бою українців недостатньо, Олександр Галкін вирішив спустошити ще й засіки своєї нової Батьківщини, яка видала йому та його братові Миколі українське громадянство.

Відкривши на свого брата, Миколу структуру з оптової торгівлі зернопродуктами в РФ і в Україні, Олександр просто віджимає врожай пшениці в новоявлених територіях Донбасу, де панує повне свавілля через військові дії, і вивозить залізничні склади в РФ через свого "начальника" на Кіпрі. Ушеровича Бориса Юхимовича, або морем зерновозами до Сирії й надалі місцевим диктаторам для підтримки режимів лояльними до Кремля.

За оцінкою агентства Bloomberg, тільки з урожаю 2021 року було вкрадено або знищено 4,04 млн тонн зерна та насіння соняшника вартістю 1,9 млрд доларів.

Контрабанда українського зерна йде через Крим до Туреччини, Сирії, Лівану, Лівії, Саудівської Аравії і т. д. Щоб приховати джерело вантажу, Галкін вдається до «відмивання» зерна: навантаження виробляється в море без заходу в порт, українське зерно перемішується з вантажами з інших джерел, суховантаж відключають транспондери, щоб приховати свої переміщення.

«На тимчасово окупованих територіях залишили близько 1,3 мільйона тонн зернових. Які насамперед потрібні для забезпечення щоденної продовольчої безпеки, тобто харчування українців, які там живуть, та виконання необхідних весняних польових робіт з погляду посіву ярих культур, жодних стратегічних запасів там не було. Ми вже маємо підтвердження з кожного регіону – Запорізької області, Херсонської області, Донецької, Луганської – з кожної близько 100 тисяч вивезено» – пояснив ситуацію заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький. І це дані лише за 2022 рік.

Крим для Олександра Галкіна виступає перевалочним пунктом для більшості викрадених в Україні вантажів, а головний маршрут вивезення вкраденого зерна проходить через Севастополь, на елеватори в Джанкої та Жовтневому або безпосередньо в порт Севастополя. Частина зерна осідає на ринках Криму та Краснодарського краю, але основний обсяг йшов на експорт.

Старшим партнером Галкіна у цій частині схеми виступає знаменитий у колишньому найбільший РЗ підрядник, «ГК 1520» в особі “короля держзамовлень” Ушеровича Бориса Юхимовича.

Це той самий Борис Ушерович, який платив за «дах» полковника Захарченка, під час обшуку якого знайшли палети грошей, хабарів за незбудження та спуску на гальмах уже відкритих справ у зв’язку з крадіжкою величезних бюджетних коштів на підтримку залізничної інфраструктури РФ.

Масштабні схеми крадіжки та відмивання бюджетних коштів, які йшли далі на Захід – з усім цим донедавна чудово справлявся Борис Ушерович, але змушений був тікати з Росії на Кіпр, через загрозу арешту після того, як «заговорив» Захарченко на суді.

Майже 3 роки Ушерович жив на своїй яхті в нейтральних водах, що постійно курсує в Середземному морі, намагаючись то попросити політичний притулок у Великій Британії (успішно до речі), то отримати (безуспішно поки що) ізраїльське громадянство, то влаштуватися на Кіпрі. Варто також зазначити, що Борис Ушерович давно на контролі спецслужб Великобританії.

За допомогою вищезгаданого Б.Є. Ушеровича та його зв’язків у РЖД, Олександр Галкін легко організовує перекидання українського краденого зерна в засіки РФ або на експорт. А отримані гроші відмиває на Кіпрі і переводить до Великобританії та ЄС, за допомогою множинних «пралень», наймасштабнішої в минулому відомої як «Молдавський Ландромат»

Список компаній, що контролюються А.А.Галкіним і використовуються для розрахунків за крадене зерно та подальше відмивання в ЄС:

Jaydacen Consulting Ltd

Panagudo Trading Ltd

Pentikar Trading Ltd

Sadoriono Holdings Ltd

Shayhonton Consulting Ltd

Sygeron Trading Ltd

Value Financial Services Corp

Тільки статутний капітал цих фірм прокладок складає більш ніж 45 мільйонів доларів США і півмільярда рублів, що дуже незвичайно для стандартних практик Кіпру, де зазвичай вказується номінально мінімальна сума для наступного банкрутства на суді.

Через численні фірми-прокладки на Кіпрі, зареєстровані Б.Є. Ушерович, А.А. Галкін контролює багатомільйонний оборот викраденого зерна і згодом переводив у готівку дохід отриманий злочинним шляхом у країнах ЄС вже як чистий дохід від своєї інвестиційної діяльності, тільки небагато з цих компаній наведено нижче, вигодонабувачем яких через Б.Є. Ушерович стає А.А. Галкін.

Лише у травні-червні 2022 року платформа Windward зафіксувала 170 випадків, коли кораблі (переважно під сирійськими або російськими прапорами) відключали транспондери в Азовському морі та включали на вході в протоку Босфор, маючи на борту сумнівний вантаж. Розслідувачі з Associated Press до жовтня 2022 року відстежили понад 50 рейсів із вкраденим українським зерном у Туреччину, Сирію, Ліван, Лівію, Саудівську Аравію та низку інших країн. Загальні втрати аграрного сектору, включаючи втрачене обладнання, незбираний урожай та постраждалу землю Київська школа економіки до липня 2022 року оцінила у 4,3 млрд. доларів.

Нижче наведено оновлену за 2023 рік структуру компаній Галкіна А.А. якими він здійснює свою злочинну діяльність.

Аналіз компаній та фондів за 2022 рік: структура мало змінилася, просто наш “герой” прикрив “засвічені” компанії та відкрив нові – але суть залишилася.

Відчуваючи це, що судитимуть його як у РФ за переуступки від вигодонабувачів, а точніше грабіж активів на $3,5 мільярдів, так і в Україні, за крадіжку зерна у промислових масштабах, Олександр Галкін вирішив приготувати собі затишне гніздечко у Латвії, де за хабарі отримав ВНЖ країни члена ЄС і зараз проживає в Юрмалі.

Нижче наведено список основних компаній підконтрольних Олександру Галкіну та його брату Миколі Галкіну:

Tiajin Diaotong Trade Co Ltd

ZHentai International Trade Co Ltd

Beijing Bright Road Trade Co Ltd

Crown Wisdom Trade Co Ltd

Tech Freete

Дерево технологій

Ibu Trade Kft

GTC Global Ltd

Aposteriori Kft

Transcheetah S.R.O

PSI Solutions S.R.O

CME Digital Development Kft

RC Industrial Group Ltd

Salo Solutions Kft

Форт ТЦ Інтернешнл ЕООД

Extrandex S.R.O

Byquant Ker.Es Szolg Kft

ТОВ «Планета 9».

Усі вони зливаються у єдину імперію Галкіна А.А. що простягається від Китаю до Кіпру і Латвії, з багатомільярдним оборотом у валюті.

Але найцікавіше, за нинішніх умов повної заборони імпорту електроніки військового та подвійного призначення до РФ, Олександр Галкін вирішив постачати продукцію подвійного призначення в обхід санкцій.

Схема маршруту поставок забороненої продукції РФ через Казахстан, на кшталт те що використовує А.А. Галкін спільно з спільниками з Кіпру. ТОВ «Тесткомплект» була помічена в базі СНІЛЗ РФ при нашому дослідженні як імпортер для контракту від 14 травня 2023 року спільно з «Pentikar Trading Ltd», яка, контрольована фондами в Панамі та BVI.

Олександра Галкіна вже було помічено у постачаннях військових компонентів для потреб російської армії, але цього року він замахнувся на свята святих: Генштаб РФ, поставляючи комплектуючі для зв’язку між підрозділами та системи управління боєм. Апетити «нового українця» зросли настільки, що у контракті на постачання для Міноборони РФ він навіть не турбувався пояснювати причини підвищених цін для постачання обладнання. У приватному листуванні зі своїми друзями, один з яких злив їх листування, «ново-український» бізнесмен вихвалявся, що навіть не «парився» виправдовуватися за збільшення ціни на 300% від попереднього затвердженого вже кошторису та суми контракту, чудово знаючи, що інших постачальників у Генштабу РФ немає і не передбачається найближчим часом.

У розпорядженні нашої редакції фото контракту на поставку компонентів для ЦОД МО РФ, Центр Обробки Даних Міністерства Оборони РФ – фундаментальна компонента в сучасній війні з Україною. У зв’язку із забороною прямого імпорту спеціального серверного обладнання до Росії, Олександр Галкін заснував схему «сірого імпорту» через Казахстан, електроніки та зв’язки, без якої винищувачі, танки та крейсери не можуть функціонувати.