Новий пакет санкцій проти Росії стосуватиметься алюмінію, – Politico



Читать на русском

Новий пакет санкцій проти Росії стосуватиметься алюмінію, – Politico

Новий пакет санкцій проти Росії стосуватиметься алюмінію, – Politico

До наступного пакету санкцій ЄС проти Росії увійде продукція з алюмінію.

Про це стало відомо виданню Politico.

Як зазначає видання, таким чином ЄС намагається запровадити обмеження й проти російської енергетики: процес виплавки алюмінію вимагає величезної кількості електроенергії, а ціни на енергоносії складають до 40% собівартості продукції.

За даними торгової організації European Aluminium, попередні раунди санкцій не зачепили близько 85% російського експорту цього металу до ЄС.

За словами одного дипломата, який говорив на умовах анонімності, країни незабаром почнуть обговорювати "додаткові елементи, які в цілому стануть пропозицією повної заборони".

У ЄС сподіваються узгодити пакет до того, як наступного місяця виповниться два роки з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Ми вважаємо, що було б добре мати пакет до другої річниці війни", – сказав другий дипломат ЄС.

Ще один європейський дипломат зазначив, що найбільшою проблемою для розробки санкційного пакета зараз є те, що "всі великі товари вже під санкціями, а інші недоступні, наприклад, ядерна енергетика або СПГ".

Проти санкцій щодо російської ядерної енергетики виступає Угорщина, тоді як багато інших країн ЄС, зокрема Німеччина, не підтримують санкції проти російського скрапленого газу.