Байден під час розмови з Зеленським дав дві важливі обіцянки



Байден під час розмови з Зеленським дав дві важливі обіцянки

Байден під час розмови з Зеленським дав дві важливі обіцянки

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 22 квітня, провів розмову зі своїм американським колегою Джо Байденом. Вони обговорювали постачання зброї, якої потребують ЗСУ.

Про це повідомляється з посиланням на сторінку глави України в Telegram та сторінку Білого дому.

Байден запевнив Зеленського, що негайно підпише закон про допомогу Україні в разі його схвалення Сенатом США. Зеленський подякував Байдену за неослабну підтримку України та за справжнє глобальне лідерство.

"Я також відзначив двопартійну підтримку законопроєкту й особисту роль спікера Майка Джонсона та лідера меншості Хакіма Джеффріса. Інше рішення Палати представників — дозволити конфіскацію російських активів — посилає потужний сигнал усім нашим партнерам", — пише Зеленський.

Новий пакет допомоги Україні

Зеленський розповів Байдену про російський повітряний терор тисячами ракет, дронів і бомб. Зокрема, про удар по телевежі в Харкові, який стався буквально за кілька хвилин до розмови. Президент України впевнений, що це чіткий намір Росії зробити місто непридатним для життя.

Президенти обговорили перший пакет оборонної допомоги, який США передадуть Україні після ухвалення закону. Байден запевнив, що він буде швидким і потужним та посилить наші протиповітряні, далекобійні та артилерійські можливості.

Також вони обговорили підписання двосторонньої безпекової угоди та підготовку до майбутнього Саміту миру.

Що сказали у Білому домі

У повідомленні Білого дому вказується, що президент Байден повідомив, що його адміністрація швидко надасть значні нові пакети допомоги в галузі безпеки для задоволення невідкладних потреб України, зокрема протиповітряної оборони.

Ще Байден наголосив, що економічна допомога США допоможе зберегти фінансову стабільність, відновити критично важливу інфраструктуру після російських атак і підтримати реформи з просуванням України шляхом євроатлантичної інтеграції.

Допомога від США

США не могли схвалити допомогу Україні з осені минулого року через позицію окремих членів Республіканської партії в Нижній палаті Конгресу.

Однак нещодавно Палата представників США схвалила закон про виділення допомоги Україні та вже завтра за нього голосуватимуть у Сенаті. А вже потім закон має підписати президент Байден.