Окупанти за день обстріляли більше 100 населених пунктів у 9-ти областях - Зеленський



Читать на русском

Окупанти за день обстріляли більше 100 населених пунктів у 9-ти областях — Зеленський

Окупанти за день обстріляли більше 100 населених пунктів у 9-ти областях — Зеленський

Російські окупанти лише за один день, 21 січня, обстріляли понад 100 українських населених пунктів. Внаслідок цього є загиблі та поранені.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Окупанти атакували міста та села у дев’яти областях, серед яких Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Кіровоградська, Донецька та інші. Найжорстокіші удари були завдані по Донецькій області.

"За весь цей терор Росія буде відповідати – повинна відповісти. Без рішень Москви про початок цієї агресії, цього терору були б живі зараз тисячі й тисячі людей. І тому так важливо притягти Росію до повноцінної, справедливої відповідальності на всіх рівнях. На індивідуальному – щоб кожен воєнний злочинець відповідав, кожен терорист. І на рівні всієї держави-терористки – її активами і можливостями. Росія повинна відчути й запам’ятати назавжди, що найбільше від агресії втрачає саме агресор", — сказав Зеленський.

Бої на фронті

Лише від початку доби на фронті відбулося близько 60 боїв. Найінтенсивніші зіткнення відбуваються на Авдіївському напрямку. "Гаряче" також на Бахмутському, Мар’їнському, Куп’янському напрямках та на півдні країни.

"Було більш ніж 50 російських обстрілів тільки з реактивних систем залпового вогню, а ще – десятки авіаційних та ракетні удари ... Я вдячний кожному, хто наближає відповідальність Росії. Усіма способами – і воєнними, і санкційними, і юридичними, і політичними", — каже Зеленський.