Одеська мерія відмовилась встановлювати погруддя герою, який підірвав разом із собою Генічеський міст



Погруддя військового Віталія Скакуна

На чергвоому засідання історико-топонімічної комісії Одеської міської ради 28 квітня було відмовлено у встановленні погруддя військовому та герою Віталію Скакуну, який підірвав разом із собою Генічеський міст на початку повномасштабного вторгнення

Про це повідомив офіцер ЗСУ, колишній ректор Одеського державного університету внітрішніх справ В’ячеслав Аброськін на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Під час комісії розгядалося питання "Про погодження проєкту рішення щодо встановлення на Алеї ВМС України у парку Перемоги погруддя Героя України Віталія Скакуна, сапера 137 ОБМП 35 бригади ім. М. Остроградського" за клопотанням командувача ВМС ЗС України Олексія Неїжпапи.

Більше того, зі слів військового, що погруддя Віталія Скакуна з білого мармуру уже було виготовлено за кошти волонтерів та небайдужих простих людей. Проте комісія вирішила відмовити активістам у втсановлені пам’ятки.

"На жаль, ані подвиг Героя, ані розуміння значущості для майбутніх поколінь, ані виступи / аргументи військових моряків вельмишановних "членів" комісії не вразили і тому відмовлено", — пояснив Аброськін.

Нагадаймо, що Віталій Скакун — морський піхотинець, який підірвав себе та Генічеський міст ще на початку повномасштабного вторгення, аби зупинити навалу російських окупантів. Його посмертно було нагороджено званням Героя України.

Як повідомлялось раніше, на в’їзді в Донецьку область розташована стела, яка стала відомим місцем для бійців та волонтерів. Біля неї люди зупиняються, щоб зробити фотографії та залишити свої сліди у вигляді наліпок чи написів. Багато з написів зроблені бійцями, яких вже немає на цьому світі, що робить цю стелу особливим місцем вшанування їхньої пам’яті.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!