Новий наступ РФ на Україну вже почався: генерал-лейтенант вказав на "перші дзвіночки" і назвав головне завдання для ЗСУ



Читать на русском

Новий наступ РФ на Україну вже почався: генерал-лейтенант вказав на "перші дзвіночки" і назвав головне завдання для ЗСУ
Новий наступ РФ на Україну вже почався: генерал-лейтенант вказав на "перші дзвіночки" і назвав головне завдання для ЗСУ

Росія, зважаючи на все, вже почала свій "великий наступ". До наступальних операцій російське командування планує залучити стратегічний резерв до 150-200 тисяч мобілізованих загарбників, вони попередньо будуть готові протягом місяця.

Об этом сообщает Руспресс

Про це розповів військовий експерт Ігор Романенко у коментарі 24 каналу . За оцінками генерал-лейтенанта, ситуація напружена, зараз ЗСУ мають концентруватися на методичному знищенні ворога.

Романенко зазначив, що бачить "перші дзвіночки", що вказують на початок нового наступу російських військ.

"Хтось більше переймається тим, коли ж росіяни заведуть свій стратегічний резерв тисяч на 150-200, які вони там готують на навчальних центрах у Білорусі та Росії. І це суттєво і важливо. І на яких напрямках, де саме заведуть. Це теж дуже важливо, але нам і зараз уже гаряче.Я б звернув увагу на те, що не просто так Генеральний штаб наш, орган, який з військової точки зору відповідає за всю цю ситуацію, орієнтує на те, що в нас йдуть запеклі бої , важкі, де противник повільно, але наступає на Лиманському, Бахмутському, Новопавлівському та Авдіївському напрямах", — наголосив Романенко.

У той же час, додав він, бої більшої чи меншої інтенсивності продовжуються по всій довжині 1100-кілометової лінії фронту.

Військовий експерт переконаний, що ключовим завданням Сил оборони є методичне та регулярне знищення ворожих сил.

"Потрібно знищувати цю силу. І готуватися до майбутніх дій. Але захищатися, обороняти, а ще краще – згодом завершити стратегічну оборонну операцію та перейти до подальших контрнаступних дій", – наголосив Романенко.

Максимальне знекровлення російських військ у боях сьогодні є обов’язковою умовою подальшого переходу українських військ у контрнаступ, як і інтенсивна підготовка власних резервів.

На думку Романенка, протягом місяця Росія має підготувати свій стратегічний резерв. Втім, командування держави-окупанта вже зараз у разі потреби кидає на територію України певні підрозділи.

"2 мотострілецьку дивізію з навчального центру в Білорусі зірвали з підготовки і через територію Росії на лінію зіткнення кинули. Перший пішов", — зазначив Романенко.

Источник: ФИБ