У бою на Донеччині загинув Герой із Полтавщини Андрій Вацик



Читать на русском

У бою на Донеччині загинув Герой із Полтавщини Андрій Вацик

У бою на Донеччині загинув Герой із Полтавщини Андрій Вацик

На фронті в Донецькій області загинув солдат десантно-штурмових військ Андрій Вацик із Полтавщини. Він служив розвідником-навідником в лавах Таврійської бригади.

У кінці лютого захисникові виповнилося б 40 років. Про життєвий шлях Героя розповіла Хорольська міська територіальна громада.

"Крижаніє серце від втрати кращих синів України… У Покровськобагачанський старостат на вічний спочинок повертається "на щиті" з полю бою 11-й боєць – мешканець с. Тарасівка", – зазначили у відомстві.

Андрій Григорович Вацик, 28.02.1984 р. н., під час повномасштабного російського вторгнення приєднався до десантно-штурмового батальйону 79-ої ОДШБр (Таврійська бригада). Служив на посаді розвідника-навідника, останнім часом воював на Мар’їнському напрямку фронту.

Одягнув білі крила на піксель: у бою на Донеччині загинув Герой із Полтавщини  xdidzriruiqqhant

Свій останній бій захисник прийняв 3 лютого 2024 року біля села Новомихайлівка Покровського району Донеччини.

Андрій Вацик не дожив 25 днів до 40-річного ювілею. У нього залишилися батьки, молодші брат і сестра, п’ятеро племінників.

"Він одягнув білі крила на піксель і опинився у небесному просторі, де немає ні болю, ні журби… Надію матері на повернення додому дорогого сина живим безжально убила кровожерлива Росія… Вічна пам’ять і слава Герою!" – зазначили в громаді.

У п’ятницю, 9 лютого, жителів Покровськобагачанського старостинського округу закликали долучитися до траурної церемонії прощання з полеглим воїном Андрієм Вациком. Його поховають у рідній Тарасівці.