Блокада кордону: Уперше за понад 20 років "Укрпошта" доставила міжнародні посилки залізницею



укрпошта

Вперше з 2002 року "Укрпошта" приймає імпортну міжнародну пошту через транспортування вантажними залізничними вагонами. У такий спосіб компанія намагається оминути вплив блокування пунктів пропуску на кордоні з Польщею та Словаччиною.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Нове рішення стало можливим завдяки "Укрзалізниці" та національній пошті Естонії Omniva , яка є ключовим транзитним партнером "Укрпошти" при доставці посилок зі світових маркетплейсів, зокрема китайських онлайн-магазинів.

"З урахування блокади більшості автомобільних пунктів пропуску на кордонах із Польщею та Словаччиною, а також збільшенням черг на пунктах перепуску, що залишаються відкритими, доставка залізницею дозволяє "Укрпошті" перетинати кордон, незважаючи на форсмажорні ситуації", – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що це дозволить доставляти підвищені пікові обсяги після сезонних розпродажів на міжнародних торгівельних майданчиках. На відміну від автомобільних шляхів, при доставці залізницею посилки долають кордон за 1 добу.

Так, у першій тестовій доставці залізницею, Omniva та "Укрпошта" доставили три вагони із практично 80 тисячами посилок клієнтів зі світових маркетплейсів.

Автор: Юлiя Недашківська