Велика Британія заборонить імпорт російських алмазів, алюмінію та міді



алмаз,алмази

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на саміті "Великої сімки" в Хіросімі ( Японія ) оголосить про заборону на імпорту російських алмазів.

Як пише Sky News, буде заморожений експортний ринок алмазів обсягом $4 млрд.

Санкції також поширюватимуться на імпорт міді, алюмінію та нікелю російського походження

Крім того, Велика Британія також запровадить санкції проти ще 86 осіб і компаній із військово-промислового комплексу РФ.

"Санкції, запроваджені проти Росії Великою Британією та партнерами з G7, мають чіткий та позитивний вплив вплив на зменшення воєнних зусиль Путіна. "Велика сімка" залишається об’єднаною перед загрозами з боку Росії та непохитною у підтримці України", – сказав Сунак.

У британському уряді очікують, що країни G7 оголосять про санкції проти РФ на вихідних.

Як повідомлялося, країни "Великої сімки" розглядають можливість запровадження санкцій проти алмазів, які поставляє російська алмазодобувна компанія "АлРоса".

На цю російську компанію припадає близько третини світової пропозиції алмазів, їхня вартість оцінюється у $2,5 млрд. Компанія перебуває під санкціями США та Великої Британії, але поки що Індія може вільно експортувати каміння з Росії до США та інших країн G7, якщо воно зазнає суттєвої трансформації. Під час цього змінюється спеціальний код каміння – шестизначний номер, який використовується для ідентифікації товарів у транскордонній торгівлі.