У "Київстарі" не змогли назвати строки відновлення роботи



київстар

Команда мобільного оператора "Київстар" працює над усуненням наслідків потужної кібератаки. Водночас термінів відновлення сервісів остаточно не встановлено.

Про це повідомив у відеозверненні президент "Київстару" Олександр Комаров, передає Інтерфакс-Україна.

"Війна з РФ має багато вимирів і один з них у кіберпросторі. На жаль, сьогодні вранці "Київстар" став метою надпотужної кібератаки, в результаті якої недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет. Поки що терміни відновлення сервісів остаточно не встановлені. Працюємо над усуненням наслідків цієї атаки, щоб якнайшвидше відновити зв’язок", – зазначив він.

За його словами, для з’ясування обставин та наслідків протиправних дій у мережі компанія залучила представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб.

Крім того, компанія обіцяє надати компенсацію абонентам, які не мали зв’язку або не могли скористатися сервісами оператора.

Як повідомлялося, вранці 12 грудня абоненти "Київстару" почали масово скаржитися на відсутність мобільного зв’язку та інтернету. Також не працює сайт оператора та мобільний застосунок. Пізніше в "Київстарі" заявили про технічний збій у мережі, через що можуть бути недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет. Спеціалісти ком панії вже працюють над усуненням проблеми, але скільки це триватиме, наразі невідомо.

Пізніше мобільний оператор заявив, що причиною збоїв стала потужна хакерська атака.

Автор: Юлiя Недашківська