У WP дізналися план Трампа щодо завершення війни: тиск на Україну, щоб вона поступилася територіями



У WP дізналися план Трампа щодо завершення війни: тиск на Україну, щоб вона поступилася територіями

У WP дізналися план Трампа щодо завершення війни: тиск на Україну, щоб вона поступилася територіями

Кандидат у президенти США Дональд Трамп неодноразово заявляв про наміри завершити війну Росії проти України за 24 години у разі перемоги на виборах. Виявилося, що його план полягає у тиску на Київ для поступок перед Москвою.

Про це повідомляє The Washington Post .

Як йдеться у публікації The Washington Post, знайомі із планом Трампа люди кажуть, що той у приватній розмові заявив, що міг би припинити війну Росії проти України, давлячи на Київ, щоб він відмовився від певної території.

Так, ідея Трампа полягає у підштовхуванні України до передачі Криму та Донбасу під контроль Росії, розповіли на умовах анонімності люди, які обговорювали це питання із Трампом та його радниками.

За словами співрозмовника The Washington Post , Трамп заявив, що, на його думку, і Росія, і Україна "хочуть зберегти обличчя, хочуть виходу", і що люди в деяких частинах України погодилися б бути частиною Росії.

Передвиборний штаб Трампа, як зазначили у The Washington Post, відмовився прямо відповідати на запитання.

"Будь-які припущення щодо плану Трампа виходять із неназваних та неінформованих джерел, які не мають жодного уявлення про те, що відбувається або що станеться", — заявила представник штабу Каролайн Лівітт.

Перші повідомлення про план Трампа щодо України були поширені ще у листопаді минулого року на зустрічі у Вашингтоні між правоцентристами та делегацією Європейської ради з міжнародних відносин.

За словами людей, які перебували на цій зустрічі, колишній помічник Трампа в Білому домі Майкл Антон описав очікувані контури плану як поступку Україною територіями Криму і Донбасу, а також обмеження розширення НАТО і спонукання Путіна послабити свою зростаючу залежність від Китаю.

Однак у розмові з The Washington Post він сказав, що не спілкувався з Трампом протягом 18-24 місяців, а також заперечував, що знав щось про план Трампа щодо України.