У столиці побили водія евакуатора та інспектора з паркування



Читать на русском

У столиці побили водія евакуатора та інспектора з паркування

У столиці побили водія евакуатора та інспектора з паркування

У Києві двоє чоловіків напали на інспектора з паркування та водія евакуатора, які хотіли евакуювати неправильно припаркований автомобіль. Поліція вже затримала зловмисників, повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

За його словами, цей інцидент стався 21 січня у Дніпровському районі столиці на вул. Малишка, 2. Інспектор із паркування зафіксував порушення правил паркування та викликав евакуатор. Обурений цим власник автомобіля зі своїм приятелем напали на інспектора з паркування та водія евакуатора, пошкодили евакуатор, а потім втекли з місця події.

На місце події викликали поліцію. Водія евакуатора направили на судово-медичне обстеження. Правоохоронці дуже швидко затримали зловмисників. Наразі вирішується питання про відкриття щодо них кримінального провадження. Як правоохоронці класифікують їхні дії – ще невідомо. Скоріш за все, за ст. 350 Кримінального кодексу України (Загроза чи насильство стосовно службової особи).

Костянтин Усов закликав водіїв дотримуватися правил паркування, а якщо автомобіль все ж таки евакуювали, то поводитися спокійно та законним способом його повернути, сплативши штраф.

Нагадаймо, у 2023 році в Україні запропонували заборонити інспекторам зі паркування евакуювати на штрафмайданчик автомобілі за неправильне паркування до закінчення війни з російськими окупантами. У Верховній Раді навіть зареєстрували відповідний законопроект №9092. Автори цього проекту закону виходили з того, що під час війни збільшилася кількість евакуацій автомобілів на штрафмайданчик без підстав, а багато українців через повітряну тривогу змушені залишати свої машини та шукати безпечного притулку. Проте парламентські комітети законопроект №9092 відхилили.

У Києві побили інспектора з паркування та водія евакуатора dqdiqhiqdkideeant

Водії, отримавши за неправильне паркування автомобіля постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 122 КУпАП, намагаються по-різному пояснити свої дії. Найчастіше вони кажуть, що, мовляв, "вийшов на 5 хвилин", "знімав гроші з банкомату, 5 хвилин, не більше", або "вибіг купити води на 5 хвилин".

Це не перший випадок, коли в Києві нападають на інспекторів із паркування. Так, у 2023 році 51-річний киянин побив 23-річного інспектора з паркування, який оштрафував його за неправильне паркування автомобіля. Постраждалий отримав черепно-мозкову травму, струс головного мозку. Агресивному водієві загрожує до п’яти років позбавлення волі.