Зірка українського ТБ Шепелєв, якому було "соромно" за війну і Росію, блискавично "перевзувся" заради заробітку в рублях



Читать на русском

Зірка українського ТБ Шепелєв, якому було

Зірка українського ТБ Шепелєв , якому було "соромно" за війну і Росію, блискавично "перевзувся" заради заробітку в рублях

Відомий ведучий білоруського походження Дмитро Шепелєв, який роками працював на українському ТБ, зокрема і з президентом України Володимиром Зеленським, відновив співпрацю з провладним кремлівським телеканалом "Росія1". 24 лютого 2022 року артист заявив, що йому "соромно" за РФ та повномасштабне вторгнення, але заради заробітку в рублях блискавично "перевзувся".

Така різка зміна позиції не залишилася без уваги і самих росіян, які вже висунули вимогу телеканалу звільнити Шепелєва через "засудження СВО". Про це пишуть пропагандистські ЗМІ.

"Мені особливо страшно, що я зараз відвіз сина до школи, а мої друзі у Києві та інших українських містах йдуть до бомбосховища. Мені дуже соромно. Мені дуже боляче. І в мене немає слів. Вибачте, друзі-українці, вибачте. Тільки таке не пробачають", – емоційно видав Шепелєв у день повномасштабного вторгнення.

Зірка українського ТБ Шепелєв, якому було  heiukiqquiqdkant

Згодом він майже на місяць зник з інфопростору, чим спровокував чутки про еміграцію. Однак уже в березні заявив, що "його дім там, де робота і сімʼя", тобто – Росія.

Тему війни у своїх дописах артист оминав, але показував "красу" різних куточків РФ, куди подорожував, книги, тварин, дітей та відпочинок.

До кінця 2022 року Шепелєв визначився, що працювати на провладні кремлівські телеканали для нього не проблема, тож почав іноді зʼявлятися на екранах. Нещодавно ведучий "вибив" для себе власне шоу на "Росія1", повʼязане з тваринами. Премʼєра запланована на 9 вересня, але ще до початку трансляції у росіян увірвався терпець.

Зірка українського ТБ Шепелєв, якому було

Перший заступник голови комітету Держдуми з культури Олена Драпеко назвала дволичністю рішення телеканалу допустити до ефіру телеведучого, який критикував так звану "СВО". Путіністи вимагають відсторонити його від роботи.

Нагадаймо, Шепелєв з 2004 року почав піаритися на українському ТБ. Спершу він був ведучим ранкового шоу Guten Morgen, а згодом вів "Фабрику зірок-2", "Розсміши коміка", "Одна родина" тощо.

Зірка українського ТБ Шепелєв, якому було

У червні 2014 року був ведучим у Криму на концерті, присвяченому окупації півострова. Він вітав глядачів із "величною подією приєднання", на яке Крим "чекав". За це був внесений до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України.