В Україні виник надлишок електроенергії: струм відправили до Польщі



Читать на русском

В Україні виник надлишок електроенергії: струм відправили до Польщі

В Україні виник надлишок електроенергії: струм відправили до Польщі

В Україні ситуація в енергосистемі станом на 3 лютого є стабільною. Виник профіцит електроенергії, надлишки передавалися до енергосистеми Польщі; на поточну добу планується експорт електроенергії до Молдови.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України. Надлишки передавалися енергосистемі Польщі (з 11:00 до 15:00) сумарною величиною постачання 1600 МВт*год.

У короткострокові ремонти вийшли два блоки ТЕС та один блок ТЕЦ, водночас після закінчення аварійних робіт до мережі було підключено блок та корпус теплоелектростанцій. У резерві лишаються 6 одиниць теплової генерації, які будуть задіяні у разі потреби.

Внаслідок атаки ворожих дронів на підстанції НЕК "Укренерго" на Дніпропетровщині стався вибух – на території виявлено уламки БПЛА. Після повторної атаки на станції виникла пожежа, частково відключилося обладнання. Станом на ранок пожежу було локалізовано.

Також внаслідок нічних обстрілів на Дніпропетровщині було частково знеструмлено обладнання ТЕС. Триває огляд наслідків атаки. Знеструмлювалися споживачі.

Енергетики працюють над відновленням електропостачання. Проте з огляду на те, що за останній тиждень ворог втретє атакує енергооб’єкти Дніпропетровщини, у Кривому Розі для стабілізації ситуації та проведення відновлювальних робіт енергетики змушені застосовувати графіки аварійних відключень споживачів.