Завдали збитків державі на понад 26 млн грн: апеляційна палата ВАКС взяв під варту експосадовців СБУ



Інвентар судді

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду взяла під варту колишніх посадовців Служби безпеки України. Їх підозрюють у закупівлі паливно-мастильних матеріалів за завищеними цінами. Такі дії завдали державі збитків у понад 26 мільйонів гривень.

Про це повідомили на офіційній сторінці відомства у "Фейсбуці".

У вівторок, 23 квітня, Апеляційна палата ВАКС розглянула апеляційні скарги сторони обвинувачення на ухвали ВАКС від 11 квітня про застосування запобіжних заходів до експосадовців СБУ.

Мова йде про колишніх начальника та заступника начальника одного з департаментів Служби безпеки України. За даними слідчих, вони організували закупівлі паливно-мастильних матеріалів для потреб СБУ за штучно завищеними цінами. Через такі дії фігурантів держава зазнала збитків у понад 26 мільйонів гривень.

"За результатами розгляду, колегія суддів скасувала ухвали слідчих суддів першої інстанції та частково задовольнила скаргу сторони обвинувачення. Одному з підозрюваних було обрано тримання під вартою з альтернативою внесення 8 млн грн застави. Іншому — тримання під вартою з альтернативою внесення 12 млн грн застави. Підозрюваних взяли під варту в залі суду", – повідомили у відомстві.

Раніше писали, що 18 квітня, Вищий антикорупційний суд конфіскував активи колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва, якого звинувачують у державній зраді. Також конфіскували майно його довіреної особи – ексдиректора представництва компанії у Москві Петра Кононенка.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook !