"Білий білет" для мільйонера: як криптовалютник Бершадський під час війни розважається за кордоном і на чому сколотив статки?



Як криптовалютник Бершадський під час війни розважається за кордоном

Для багатіїв усі кордони відкриті? Бізнесмен-криптовалютник Артур Бершадський під час повномасштабної війни 7 разів виїжджав за межі України і на даний час досі не повернувся. Тож аналітики СтопКору поцікавилися, як чоловік призовного віку під час загальної мобілізації може вільно відпочивати у країнах Європи, та чому стан здоров’я "непридатного до служби" мільйонера не заважає його екстремальним розвагам.

Тридцятитрьохрічний ІТ-бізнесмен Артур Бершадський розважається за кордоном під час повномасштабного вторгнення росії до України, тобто у той час коли його однолітки, і навіть молодші — вісімнадцятирічні та дванадцятирічні хлопці захищають батьківщину на передовій. Дізналися українці про цей лакшері відпочинок у Венеції, Доломітових Альпах, на Ібіці та Швейцарії з фото в соціальних мережах, які оприлюднив друг Бершадського, мільйонер Олександр Слобоженко.

Лакшері відпочинок Артура Бершадського

То як же змогли виїхати чоловіки призовного віку за кордон? А все дуже просто. Вони, як і більшість мажорів, виявилися "непридатним до служби". Про це дізнався журналіст "Української правди" Михайло Ткач та повідомив про своє розслідування на ютуб каналі під назвою "Слобоженко і компанія. Історія відпочинку столичної молоді під час мобілізації | УП. Розслідування".

Екстремальний відпочинок непридатних для служби

Артур Бершадський розважається за кордоном не один, а разом із компанією друзів Вадимом Герасименком, Олександром Слобоженком, такими ж "непридатними" до служби, а значить вилученими з військового обліку через вагомі проблеми із здоров’ям. Ще один їх товариш по розвагах 31-річний Роман Дзюбенко виїхав за кордон по системі "Шлях" у волонтерських справах. А найцікавіший серед цієї групи персонаж — бізнесмен Ростислав Потапенко. Згідно із даними журналістів видання "Українська правда", цей юнак нібито отримує можливість виїзду завдяки спеціальним дозвільним документам, що видані Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. Таким чином він примудрився від початку повномасштабної війни вісім разів побувати за кордоном.

Молодики виявилися “непридатним до служби’’

Виникає логічне питання: а чи кожен українець, маючи настільки вагомі проблеми зі здоров’ям, що його, як кажуть "списали з армії", зможе стрибати з парашута у Швейцарії, цілими днями бути у дорозі та кататись на човнах Венецією? Чи не поквапились медики з висновком, чи так оздоровчо діє європейський клімат?

А також, за які кошти можна так відпочивати?

За даними інформаційної платформи Опендатабот, Артур Бершадський є співвласником ТОВ"Скайтек Полімер".

ТОВ ‘’Скайтек Полімер’’

Проте як бачимо, компанія уже другий рік має мінус у чистих прибутках, а тому виникає питання, на які кошти так заможно гуляє за кордоном власник.

До речі, його друга компанія "Куб 911" також останній раз отримала прибутки ще в 2020 році.

Компанія “Куб 911’’

Та хоча його компанії нібито неприбуткові, Артур Бершадський завжди в пошуку нових ідей, як говорять відкриті джерела. Наразі він начебто заробляє у ніші "любителів пасивного доходу".

Бізнесмен Артур Бершадський

Цей бізнесмен у 2018 році вперше з’явився перед широкою аудиторією під час київської конференції Blockchain & Bitcoin. Тоді разом з партнером по бізнесу Олегом Курченком вони представили кілька напрямків діяльності, але жоден з них не виявився успішним. Одним із основних акцентів був стартап Paytion (Пейшн) у сфері фінтеху разом з випуском криптоматів. Під час виступу Артура була виголошена така гучна фраза: "Ми перші, хто об’єднав онлайн бізнес і офлайн у галузі криптовалют". Однак їхні нові проєкти, схоже, виявилися настільки сумнівними і непереконливими, що ніхто не зацікавився такими "проривними технологіями".

На наступному етапі ці бізнесові партнери вирішили взяти участь у схемі, яку ЗМІ називають однією з найбільш шахрайських : запустили криптовалютну біржу Bynarix. Бершадський і Курченко навіть організували юридичну особу в Естоні та придбали деякі сумнівні ліцензії, які швидко стали некорисними через закінчення строку дії. Девіз платформи: "Bynarix — найкращий термінал у своєму класі як для професіоналів, так і для не професійних трейдерів". Але,це була ще одна обманка. Фахівцям відразу спадає на очі, що як на самому сайті, так і на його просуванні, було заощаджено гроші. Інформація на сайті — типова "вода" без конкретики, не підкріплена ані цифрами, ані фактами.

До речі оприлюднені в загальному доступі відгуки про дану компанію говорять самі за себе. Зареєстровані клієнти не отримали обіцяних дивідендів.

Клієнти не отримали обіцяних дивідендів

У ситуації з Bynarix Бершадський вирішив залишитися в тіні, використовуючи Курченка як "обличчя" проєкту. Сам Артур зосередився на просуванні скам-платформи під назвою KUBE (kube.investments) — інвестування в житлову та комерційну нерухомість. Схема проста: вкладаєш від 1000 доларів в об’єкт і, здається, отримуєш з нього пасивний дохід від оренди. Здається, чим більше вкладеш — тим більше отримаєш, але насправді, у якийсь момент тебе позбавляють твоїх грошей. Але на даний час на сайті kube.investments реєстрація вже не можлива, а контактні дані (телефон і електронна пошта) відповідають тільки мовчанням. Проте, для Бершадського, ймовірно, такий бізнес є прибутковим, адже він змінює свій застарілий автомобіль Audi на дорожчу модель від Lamborghini.

Новий автомобіль Бершадського: модель від Lamborghini

Після цього він хизується покупкою у своєму Instagram і їде відпочивати кудись на Балі, розповідаючи в сторіс, яким вмотивованим треба бути в бізнесі, працювати 24/7, щоб досягти такого ж успіху, як він.

Батько також має власний бізнес

Батько Артура Володимир Бершадський теж не бідна людина. Він власник двох компаній. ТОВ "Благос Груп" заснована у 2020 році в місті Кривий Ріг.

ТОВ ‘’Благос Груп’’

Основний вид діяльності — оптова торгівля іншими товарами господарського призначення. До речі, компанія має ще двох засновників — сина та Артура Кошмана, який також є співзасновником ТОВ"Скайтек Полімер". (компанії Артура Бершадського).

Друга компанія — ТОВ "ЛМ І К", заснована у 2017 році також у місті Кривий Ріг та займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

ТОВ ‘’ЛМ І К’’

Як сприймає такі відпочинки українська громадськість?

Під розповідями на ютуб та телеграм каналах далеко несхвальні та навіть саркастичні відгуки.

Відгуки про відпочинок мільйонерів

Люди пишуть, що виправдовування щодо лакшері поїздок за кордон стали досить часто прикривати донатами та цим відкуплятися від мобілізації. Але якщо пересічний українець не має коштів, то він повинен йти воювати.

Як сприймає громадськість відпочинок Бершадського

Якщо пересічний українець не має коштів, то він повинен йти воювати

Відгуки про відпочинок Артура Бершадського

Крім того, у коментарях пишуть, дійсно хворих людей визнають придатними до служби і вони йдуть на фронт.

Коментар, що хворих людей визнають придатними до служби

Комбат 3-ї ОШБр Дмитро Кухарчук в інтерв’ю Київ 24 на накалі ютуб на запитання про мобілізаційний процес в Україні заявив, що в основному мобілізація торкається чоловіків, які не мають великих статків. А от, якщо людина більш-менш заможніша, вона має шанс уникнути її.

"Практика показує, що чим вищі фінансові статки, тим нища вірогідність того, що мобілізація може цих людей торкнутися".

Комбат 3-ї ОШБр Дмитро Кухарчук

А от Тамерлан, співак дуету TamerlanAlena, висловив свою думку щодо мобілізації блогерів-волонтерів, які, прикриваючись благодійністю, виїжджають за кордон. Цей чоловік, який з перших днів війни пішов воювати на фронт, вважає цю ситуацію дивною.

Тамерлан

"Я вважаю, що це справді інша реальність. Коли виїжджають, наприклад, жінки з дітьми — це одне питання. Коли те саме роблять військовозобов’язані хлопці, які за волонтерською програмою виїжджають і десь опиняються на березі океану, то це трохи дивно. Наразі такий час, коли потрібно бути в одному емоційному потоці та підтримувати тих, кому вкрай важко", — наголосив співак даючи інтерв’ю для видання OBOZ.UA.

На сьогодні відомо, що Артур Бершадський, маючи "індульгенцію", виїздив за кордон від початку повномасштабного вторгнення 7 разів і з грудня 2023 року не повернувся до України.

Аналітики СтопКору, в свою чергу звернулись до Головного управління розвідки Міністерства оборони України і до Державної прикордонної служби з запитами для отримання інформації, щодо підстав виїзду за кордон учасників історії та до Олександра Слобоженка в соціальних мережах для отримання коментарів і до Артура Бершадського, нажаль його профіль в instagram закритий, але ми подали запит, який на разі не підтверджений.

Нагадаймо, що команда СтопКору вже писала як ексзаступник Черновецького і власник "Київпроекту" Денис Басс будує елітні ЖК у Москві та про деталі судового протистояння у справі на 666 млн₴:Адамовський та Якубовський проти держави.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook!