"Укренерго" знову прогнозує дефіцит електроенергії



електроенергія,електрика,світло,леп

Станом на ранок 16 січня, споживання електроенергії по країні тримається на високому рівні. Енергетики прогнозують дефіцит в енергосистемі .

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

Зазначається, що вчора, 15 січня, добовий максимум споживання був зафіксований близько 10:00. Він був на 1,3% нижче за максимум попереднього робочого дня через суттєве потепління.

Сьогодні споживання збігається з рівнем споживання понеділка 15 січня. Водночас диспетчерський центр "Укренерго" попереджає про можливість виникнення протягом дня дефіциту в енергосистемі на рівні 1%.

Це можливо внаслідок зростання споживання через прогнозоване похолодання та зменшення обсягів виробництва електроенергії сонячними електростанціями через хмарну погоду.

"Загроза виникнення дефіциту електроенергії в енергосистемі означає, що коли через похолодання споживання електроенергії почне стрімко зростати, електростанціям буде важко так само швидко збільшити її виробництво. І тут, в період з 9:00 до 19:00 дуже важливою є допомога споживачів – свідоме користування потужними електроприладами", – пояснили енергетики.

Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів.

Утім, упродовж доби в аварійний ремонт вийшов один блок теплової електростанції, ще на двох продовжено термін аварійного та поточного ремонту. Також в роботу після ремонту повернули один блок.

Станом на ранок через негоду залишаються знеструмленими понад добу 29 населених пунктів у двох областях: в Кіровоградській – 24, в Миколаївській – 5.

Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Дніпропетровській, Київській, Сумській області. Тривають відновлювальні роботи.

Унаслідок бойових дій та з інших причин без світла залишається 380 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській областях.

Автор: Юлiя Недашківська