Депутат Київради Турець під час війни купив два авто за 5,5 млн гривень

Депутат Київради Турець під час війни купив два авто за 5,5 млн гривень


Депутат Київради Владислав Турець від «Європейської Солідарності » задекларував, що у 2022 році купив авто за майже 3,5 млн гривень, а у 2023 році — за 2 млн гривень. Ще йому подарували квартиру за Києвом. У декларації вказано, що вона коштує майже 1,1 млн гривень, хоча ринкова вартість такої квартири складає щонайменше 3,6 млн гривень. Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Владислав Турець — це депутат Київради від партії «Європейська Солідарність». Турець займається питаннями архітектури, містопланування та земельними відносинами та є заступником відповідного комітету в Київраді.

Сам депутат про містобудування знає не з новин, він керував будівельною компанією «ХІТ ГРУП» та мав частку у цій компанії. Зараз депутат декларує, що отримує гроші лише від підприємницької діяльності — здає нерухомість в оренду. За 2023 рік він заробив 322 тис. гривень, а у 2022 році — 304 тис. гривень.

Більше за депутата заробляє його дружина Лідія Турець. Вона у 2023 році заробила 798 тис. гривень, а у 2022-му — 467 тис. гривень. Лідія теж підприємиця, але у сфері охорони здоров’я.

Під час широкомасштабної війни Турець купив нові автівки. Нове BMW M760LI з салону депутат придбав у 2022 році за майже 3,5 млн гривень, а у 2023-му — Porsche Cayenne (2019) за 2 млн гривень.

Ще депутату подарували у 2023 році квартиру на 66 кв. м під Києвом. У декларації Турець вказує, що вартість квартири складає майже 1,1 млн гривень. Ця квартира розташована у ЖК бізнес-класу Park Lake City. На сайті ЖК вказано, що вартість одного квадратного метра у них коштує від 1400 до 3500 доларів. Тобто, ринкова вартість такої квартири складає щонайменше 3,6 млн гривень.

Владислав Турець прочитав повідомлення від журналіста «Слідства.Інфо» з проханням поспілкуватися, але ніяк на нього не відреагував.

Ще у деклараціях посадовець вказує, що має два швейцарські годинники Cvstos за 300 та 120 тисяч гривень, а також годинник Rolex за 300 тис. гривень. Турець має обручку з діамантами та сапфірами вартістю 135 тис. гривень.

Турець давно у політиці. Він починав свою кар’єру у 2004 році у секретаріаті Київради, був помічником-консультантом нардепа Володимира Ар’єва та у 2014 році вперше став депутатом Київради.

За час свого депутатства потрапив у скандал. У сесійний день Турець обурився, що журналісти заходять в ліфт, бо він як депутат має нібито пріоритетне право користуватись ліфтом Київради.

«Братішка, ти ніхто і звати тебе ніяк», — відповів Турець на запитання журналістів, чому обранці мають привілеї перед пресою. Потім він вибачався за свої слова, пояснюючи це тим, що він дуже поспішав.

Також Турця звинуватили в тому, що під час важливого голосування за повернення громаді 16 гектарів землі на Прирічній, коли Київраді забракло голосів, він був у їдальні.

Згідно з інформацією «громадського руху ЧЕСНО», Турець ще у 2018 році займався підкупом виборців. Він організував безкоштовну прогулянку Дніпром для мешканців Києва. Сам депутат казав, що виборців за власний кошт і не проводив жодної агітації при цьому.