США розширили санкції проти Білорусі



білорусь,санкції

Управління з контролю над іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) 5 грудня внесло до списку санкцій 11 юридичних та вісім фізичних осіб з Білорусі.

Як ідеться в повідомленні Міністерства фінансів США, санкції запроваджено "з метою посилення тиску на авторитарний режим Александра Лукашенка за жорстоке придушення демократичного громадянського суспільства Білорусі, корупційне фінансове збагачення сім’ї Лукашенка та співучасть у невиправданій війні Росії проти України", передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогоднішні дії підтверджують наші зусилля притягнути Лукашенка, його родину та його режим до відповідальності за їхні антидемократичні дії та порушення прав людини як у Білорусі, так і в усьому світі. Ми продовжимо переслідувати джерела доходів режиму Лукашенка, його так звані особисті "гаманці" та суб’єктів, які сприяють агресивній війні Росії в Україні, координують переміщення дітей з України до Білорусі та підтримують авторитарний режим Лукашенка", – заявив заступник міністра фінансів з питань боротьби з тероризмом та фінансовою розвідкою Браян Нельсон.

Серед громадян Білорусі, що потрапили під обмеження, числяться генсек Білоруського Червоного Хреста Дмітрій Шевцов, а також підприємці Александр Шакутін, Павел Топузидіс і Віктор Петрович.

Нові обмеження торкнулися 11 білоруських компаній, зокрема концерну "Беллесбумпром", ММЗ ім. Вавілова – керуючої компанії холдингу "БелОМО", РУП "Белмтаможсервис".

Автор: Галина Ялівець