НАБУ взялося за старі "подвиги" Романа Насірова: 76 квартир вже під арештом

НАБУ взялося за старі "подвиги" Романа Насірова: 76 квартир вже під арештом


Роман Насіров

Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Національним антикорупційним бюро розслідують ймовірну легалізацію коштів колишнім головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим, які він нібито отримав як неправомірну вигоду від олігарха Олега Бахматюка.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, також на цю новину встигли відреагувати автори Telegram-каналу "Всі ходи записані".

Роман Насіров — фото news.24tv.ua

Роман Насіров — фото news.24tv.ua

Як відомо, НАБУ та САП звинувачують Насірова в отриманні неправомірної вигоди від олігарха Олега Бахматюка за сприяння відшкодуванню його компаніям податку на додану вартість.

Загалом, за даними сторони звинувачення, колишній глава ДФС отримав від Бахматюка неправомірний зиск у сумі 5,6 млн доларів та 21,01 млн євро, що на дату отримання коштів становило понад 722 млн₴

Публікація

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram

У НАБУ та САП припускають, що ці кошти могли легалізувати покупкою майнових прав на квартири у Києві. Зокрема, як встановило слідство, ТОВ «Скайпроджект» придбало у власність нерухомість у Києві на вул. Велика Васильківська, 91-93, де пізніше збудовано багатофункціональний комплекс «Метрополь».

Детективи вважають, що ТОВ «Скайпроджект» стало власником об’єкта за рахунок операцій із коштами, отриманими, ймовірно, злочинним шляхом як неправомірна вигода від Бахматюка Насірова. Власниками ТОВ «Скайпроджект» є тесть Насірова Олександр Глімбовського та його син Станіслав.

Роман Насіров

Роман Насіров

Надалі власником нерухомості став закритий недиверсифікований корпоративний венчурний інвестиційний фонд «АМТЕЛ», бенефіціаром якого нещодавно був тесть екс-глави ДФС, а згодом – ним став Глімбовський-молодший.

У рамках цієї справи детективи НАБУ та прокурори САП домоглися арешту 76 квартир у житловому комплексі Terracotta та інших будинках, власником яких є фонд «АМТЕЛ». Житло заарештували на забезпечення передбачуваної спеціальної конфіскації майна.

Нагадаймо, депутату-лісівникові з Рівненщини суд продовжив арешт, знизивши суму застави у 13 разів: той самий аматор золотих злитків.

Раніше повідомлялося, "Не буду з людиною, яка зрадила...": Соня Морозюк розірвала заручини із сином Гринкевича.

Також, Вадим Костюченко хоче злетіти вище із призначенням Шевченка: вже має лакшери будівництво та справа на 2,5 мільйона.