У Білому домі відреагували на пропозицію Джонсона розділити допомогу Україні та Ізраїлю



«Ми не підтримуємо окремий законопроєкт, який фінансує лише Ізраїль, тому що Україні також потрібні боєприпаси» – Джон Кірбі

У Білому домі відреагували на пропозицію спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона щодо чотирьох окремих законопроєктів про фінансування потреб нацбезпеки, зокрема й про допомогу Україні.

«Ми не підтримуємо окремий законопроєкт, який фінансує лише Ізраїль, тому що Україні також потрібні боєприпаси. Важливо, щоб Палата представників просунулася цього тижня, щоб ми могли допомогти Ізраїлю, Україні, а також Південно-Тихоокеанському регіону», – сказав журналістам представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Водночас він сказав, що потрібно отримати більш детальну інформацію щодо пропозиції Джонсона, наголосивши, що важливо, щоб як Україна, так і Ізраїль якнайшвидше отримали необхідну безпекову допомогу.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон 15 квітня представив чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та про пріоритети національної безпеки. Джонсон стверджує, що цього тижня конгресмени розглянуть окремі законопроєкти «зі структурованим та відповідним процесом внесення змін».

На тлі удару Ірану по Ізраїлю президент США Джо Байден і лідери Конгресу провели чергову телефонну розмову, присвячену військовій допомозі Україні та Ізраїлю. Як повідомляли в Білому домі, президент заявив про термінову необхідність ухвалення Палатою представників законопроєкту про виділення допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню, раніше схваленого Сенатом.

Форум