Справу щодо збагачення колишнього військкома Одещини передали до суду

Справу щодо збагачення колишнього військкома Одещини передали до суду


Борисов

Справу колишнього військкома Одещини Євгена (Євгенія) Борисова передали до суду. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки обвинувачують за фактами незаконного збагачення.

Справа Борисова: нагорода для корупціонера за поранення від Героя України

Встановлено, що після повномасштабного вторгнення за його дорученням члени родини придбали в Іспанії об’єкти нерухомості та автомобілі преміум-класу. При цьому офіційний спільний дохід родини не покривав цих витрат.

У грудні 2023 року на підставі запиту Офісу Генпрокурора про міжнародну правову допомогу накладено арешт на майно одеського воєнкома в Іспанії: це вілла та офісне приміщення. Також судом накладено арешт на 9 земельних ділянок, два будинки, одне домоволодіння, дві квартири та 1/3 квартири, 6 елітних автомобілів.

Наразі за дорученням прокурора слідчий повідомив стороні захисту про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів для ознайомлення.

Колишній одеський воєнком перебуває під вартою.

Матеріали за фактом нез’явлення Борисова на службу та ухилення від військової служби виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває (ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409 КК).

Досудове розслідування здійснювалося ГСУ ДБР.