В Україні розвивається система зовнішніх аудитів щодо розподілу гуманітарної допомоги

В Україні розвивається система зовнішніх аудитів щодо розподілу гуманітарної допомоги


Picture

Команда Національного агентства гуманітарної допомоги ZDOROVI отримала сертифікат про готовність до проведення зовнішніх міжнародних аудитів відповідно до світових практик GMP, GPD в галузі медицини. Документ про проходження сертифікованого навчання вручило підприємство Ukrmеdcert у нього є акредитація у сфері оцінки відповідності та систем управління якістю в галузі медичних виробів. Про це пише Journalist Today.

За словами засновниці Національного агентства гуманітарної допомоги ZDOROVI Наталії Тулінової, питання професійних аудитів є дуже важливими для функціонування сфери гуманітарної допомоги.

«Довіра міжнародних партнерів, які останні два роки потужно підтримують Україну, має бути у фокусі уваги благодійних організацій. Тому навички, що дозволяють проводити оцінку розподілу гуманітарної допомоги, ефективності та використання та запобігання корупції у цій сфері — завдання всіх учасників галузі», — зазначила Тулінова.

Вона додала, що оновила сертифікат з організації та проведення зовнішніх аудитів, а також надала іншим членам команди ZDOROVI можливість пройти навчання та отримати відповідний професійний статус.

Благодійна організація ZDOROVI надає допомогу 900 медичним установам в Україні та постійно перебуває у розвитку своїх можливостей щодо партнерства з іноземними донорами, у тому числі щодо гуманітарних моніторингових місій, зазначив представник Національного агентства гуманітарної допомоги ZDOROVI Віталій Пригорницький.

«Ми вже маємо відповідний досвід, як учасники проекту HeRAMS, який відбувся в Україні на замовлення ВООЗ. Наша команда здійснювала гуманітарні місії на деокуповані території Херсонщини, Харківщини, Донбасу та Запорізького регіону», — наголосив Пригорницький.

Масштабна гуманітарна робота ZDOROVI відбувається завдяки співпраці з міжнародними партнерами, серед яких – MedShare, Embrace, RAZOM for UKRAINE, NOVA Ukraine, Americares, USAID, PHILIPS та інші благодійні фонди та організації.