Гуменюк розповіла, як змінилася тактика окупантів після знищення літаків на "Бельбеку"



Читать на русском

Гуменюк розповіла, як змінилася тактика окупантів після знищення літаків на

Гуменюк розповіла, як змінилася тактика окупантів після знищення літаків на "Бельбеку"

Після знищення щонайменше трьох літаків під час удару по аеродрому "Бельбек" 31 січня окупанти намагаються знайти максимально безпечні для себе рубежі пуску. При цьому перевага РФ у повітрі зберігається, але ЗСУ намагаються "це максимально вирівняти".

Про це повідомляє керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

"Очевидно вони намагаються знайти максимально безпечні для себе рубежі пуску. Вони не наближаються в ті райони, де був для них прикрий урок, але, проте, ми продовжуємо роботу для того, щоб авіації ворога ставало менше і підтвердження тому — результативна робота по аеродрому "Бельбек", де мінус три (літаки, — ред.) знову", — констатувала вона.

Водночас, Гуменюк зазначила, що, незважаючи на втрату літаків, перевага РФ у повітрі зберігається, але українські сили оборони намагаються "це максимально вирівняти".

"Зокрема і саме той урок, про який я говорила, що вони побоюються того, що застосування авіації на тих рубежах, напрямках і відстанях, які вони дозволяли собі раніше, для них будуть критичними. Крім того, вони суттєво скаржаться на дуже потужну нашу роботу зі знищення їхніх безпілотників, тобто вони нарощують використання FPV-дронів, але результату це не має, тому що ми знаходимо способи протидії", — констатувала речниця.