Кабмін призначив службове розслідування щодо дій голови КРАІЛ



Читать на русском

Кабмін призначив службове розслідування щодо дій голови КРАІЛ

Кабмін призначив службове розслідування щодо дій голови КРАІЛ

Кабінет міністрів призначив проведення службового розслідування стосовно голови Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) Івана Рудого, в діях якого НАЗК виявило правопорушення, пов’язане з корупцією.

Про це йдеться у КМУ в розпорядженні №25 від 12 січня 2024 року. Відповідальним за проведення такого розслідування є Національне агентство з питань державної служби, яке має провести його протягом наступних двох місяців з дати прийняття цього розпорядження.

Нагадаймо, 5 січня 2024 року НАЗК склало протокол стосовно Рудого у зв’язку із виявленням адміністративного правопорушення за ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП – не повідомлення про реальний конфлікт інтересів, вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів.

Так, на підставі звернення викривача до НАЗК за захистом, було проведено перевірку та встановлено порушення прав викривачів в діяльності голови КРАІЛ.

За результатами перевірки 28 грудня 2023 року НАЗК було внесено припис Кабміну, як органу, що координує діяльність КРАІЛ, з вимогою усунути порушення вимог закону “Про запобігання корупції” в діяльності комісії та притягнути винних до відповідальності.

368.media