Як ОЗУ “Арташі” заробляють на продажу наркотиків у Запоріжжі



Читать на русском

Як ОЗУ “Арташі” заробляють на продажу наркотиків у Запоріжжі

Як ОЗУ “Арташі” заробляють на продажу наркотиків у Запоріжжі

На частку вірменської ОЗУ “Арташі” припадає до половини всього наркотрафіку Запоріжжя та області. Хто допомагає Арташам безперешкодно торгувати наркотичними речовинами у нашому матеріалі.

Арташі” етнічне вірменське організоване злочинне угруповання, що діє у Запорізькій області. У сферу інтересів Арташів входять наркоторгівля, робота шахрайських кол-центрів, борделів та “наливаєк”, у тому числі мережа “Леприкон”. Лідером угруповання є Арташес Саргсян, за ім’ям якого дістала назву ОЗУ. Саргсяна було внесено до “ списку РНБО ”, що стало основою для його депортації з України. Також рішенням Президента України Володимира Зеленського проти Арташеса Саргсяна було запроваджено персональні санкції .

21.12.2023-арташи qrxiquikhiqhdant

Фото: Скріншот: голова ОЗУ Арташі Арташес Саргсян у списку санкцій

Незважаючи на депортацію лідера, Арташі збереглися на ринку наркотичних речовин, насамперед завдяки введеним ними у владу політикам, як, наприклад, помічений у рейдерстві та схематозі з бюджетними коштами депутат міськради Михайло Прасол та корумпованим місцевим чиновникам . За комунікацію з чиновниками та правоохоронцями в Арташів уже багато років відповідає одіозний запорізький адвокат Ярослав Гришин .

Продаючи наркотичні засоби у Запоріжжі, Арташі діють практично відкрито. Наприклад, реалізація амфетаміну відбувається у кафе CoCo’s Bar, що належить Арташам. У Кокосі не просто купується і вживається наркота, у соцмережах часто пишуть про те, що наркотик підсипається у напої дівчатам. Також наркотичні речовини реалізуються через сітку підконтрольних Арташам борделів. Зокрема у стрип клубі “Голий револьвер” та “масажному салоні” на Перемоги 115.

Торгувати наркотичними речовинами практично відкрито Арташам дозволяє дружба з нечистими на руку персонажами з-поміж силовиків Запорізької області. Зокрема, на сторінці у Фейсбук юриста Арташів Ярослава Гришина можна знайти десятки публікацій із захопленням роботою начальника кримінальної поліції Запорізької області Руслана Невожая.

21.12.2023-арташи

Фото: Знімки екрану сторінки Фейсбук Ярослава Гришина

Ось тільки дружба між “адвокатом Арташів” та високопоставленим поліцейським не закінчується “хвалебними одами у Фейсбук”, адже саме Гришин передає Невожаю “відкати” за безпроблемну роботу борделів, що належать Анташам, нелегальних “наливайок” і точок збуту наркотиків. Нагадуємо, Руслан Невожай перевівся до Запоріжжя із Сум за протекцією колишнього начальника ГУНП Запорізької області Миколи Лушпієнка, звільненого за корупцію .

Втім, Ярослав Гришин сам любить похвалитися перед друзями та клієнтами своєю міцною дружбою із запорізькими правоохоронцями, більше того, пропонує свої послуги як “рішалова” з поліцейськими та представниками інших держструктур. Разом з тим, “успіх” Арташів на ринку реалізації наркотичних речовин, окрім дружби з правоохоронцями, пояснити складно.

Варто зазначити, що на сайті юридичної компанії Гришин та партнери, у переліку послуг основний акцент робиться саме на вирішенні питань із державними органами. Як саме пропонується вирішуються питання з “органами”, здогадатися нескладно.

21.12.2023-арташи

Фото: Знімок екрану з офіційного сайту юридичної компанії Ярослав Гришин та Партнери

Наше джерело у правоохоронних органах Запорізької області стверджує, що окрім грошової мотивації вирішальним чинником у “співпраці” Руслана Невожая та Арташів нібито грають “зв’язки” Ярослава Гришина у ДБР та НАБУ. І хоча про “зв’язки” Арташів з ДБР та НАБУ ми можемо судити виключно з того, що сам Гришин не втомлюється хвалитися ними у своєму Фейсбуці, все ж таки запорізькі правоохоронці завзято “не помічають” точки збуту наркотичних засобів Арташів у Запоріжжі та області.

Автор: Гліб Майстренко