ЗМІ вважають, що Куртєв прикривається Будановим, аби не платити за борги



Віктор Куртєв

Про це пише портал Народна Правда. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок.

Про це стало відомо з ухвали Господарського суду Києва від 5 травня 2023 року.

До суду з позовом проти ТОВ "Науково-технічна компанія "Метрополія" звернулося ТОВ "Вуденерго" щодо боргу у 300 тисяч гривень, який компанія Куртєва не повертає з 2021 року.

Щоб змусити “Метрополію” заплатити, представники “Вуденерго” попросили суд заборонити виїзд за кордон її власнику та керівнику – Віктору Куртєву.

Щоб не втратити цей привілей і далі не повертати борг, Куртєв надав суду довідку від РНБО, а також лист від Головного управління розвідки (ГУР) про те, що він є агентом Кирила Буданова.

“До вказаного клопотання додано копію розпорядження РНБО від 23.03.2023 №12 про внесення змін до складу Робочої групи з питань розвитку водневої економіки та новітніх ядерних технологій. Згідно вказаного розпорядження, ОСОБА_1 входить до складу вказаної робочої групи. Також надано копію Листа від 06.04.2023 № 222/768 за підписом Начальника ГУР МОУ генерала — майора Буданова К., згідно змісту якого зазначено, що ОСОБА_1 перетинає кордон України у зв`язку з виконанням завдань в інтересах ГУР МОУ”, – сказано у матеріалах суду.

Фото: reyestr.court.gov.ua

Також Віктор Куртєв прикрився багатодітним батьківством. На суді він заявив, що двоє з п’яти його дітей живуть не в Україні, а тому у нього є потреба треба їздити за кордон.

Проти довідок від Буданова та РНБО суд виявився безсилим, а тому у проханні заборонити Віктору Куртєву виїжджати за кордон представникам “Вуденерго” відмовили.

Також на суді з’ясувалося, що “Метрополія” має борги й перед іншими компаніями.

Згідно з даними порталу Clarity Project, НТК “Метрополія” впродовж останніх років була учасником кількох десятків судових справ та виконавчих проваджень в якості боржника. За різні періоди борги “Метрополії” сягали від 1 до 4 млн₴

Зокрема, НТК “Метрополія” винна державному бюджету понад 3 млн₴ При цьому “Метрополія” є одним з найбільших підрядників українських ОСРів, у яких за останні 5 років виграло тендерів на понад 15 млн₴