Ситуація на фронті сьогодні, 6 грудня



Читать на русском

Ситуація на фронті сьогодні, 6 грудня

Ситуація на фронті сьогодні, 6 грудня

Минулої доби Сили оборони України результативно відбили понад 20 атак ворога в районі Авдіївки Донецької області і знищили російський бомбардувальник Су-24М поблизу острова Зміїний.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у "Фейсбуці".

Атаки росіян

Загалом ворог завдав 4 ракетних та 104 авіаційних ударів, здійснив 101 обстріл із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Вночі російські окупанти вкотре атакували Україну, застосувавши 50 БПЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 41 ударний БпЛА.

Авіаційних ударів зазнали: Костобобрів Чернігівської області; Новодмитрівка Сумської області; Іванівка Харківської області; Стельмахівка, Білогорівка Луганської області; Спірне, Новобахмутівка, Авдіївка, Олександропіль, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області; Новодарівка Запорізької області; Тягинка, Кринки, та Львове Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на фронтах

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 8 атак ворога у районах Синьківки Харківської області та Новоселівського Луганської області.

На Лиманському напрямі Сили оборони відбили 26 атак противника у районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області; Тернів, Спірного, Веселого, Роздолівки, Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 10 атак ворога в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогові значних втрат. Сили оборони успішно відбили 25 атак противника в районах на схід від Новобахмутівки, Степового, на північний схід від Бердича, Авдіївки, Сєверного, Первомайського Донецької області.

На Мар’їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де нашими захисниками відбито 18 атак.

На Шахтарському напрямку нашими захисниками відбито атаку ворога в районі південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили всі атаки ворога, який намагався відновити втрачене становище в районах на захід від Вербового Запорізької області.

На Мелітопольському напрямі Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах противника.

Наступ ЗСУ

Минулої доби авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 4 – по пунктах управління та 3 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Також Силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено російський бомбардувальник Су-24М.

Втрати ворога

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 6 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 пункту управління, 1 складу боєприпасів, 2 станціям РЕБ та 11 артилерійським засобам противника.