"Укрнафта" запустила нову свердловину на заході України



укрнафта

"Укрнафта" запускає в роботу нову свердловину на заході України. Ціллю зведення похилоспрямованої свердловини стала розвідка запасів у стрийських відкладах. Початковий дебіт нафти – 25-30 тонн на добу.

Як ідеться в повідомленні компанії, роботи провели в стислі терміни: стовбур загальною протяжністю 1244 метри пробурили всього за 32 доби.

"У процесі будівництва об’єкту відкрили проєктний горизонт та за допомогою геофізичних досліджень встановили його перспективність в плані нафтовидобутку. Перспективні пласти в розрізі даної свердловини залягають в інтервалах глибин 886-1122 метрів, їх загальна нафтонасичена товщина – більше 120 метрів", – зазначив директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький.

Наразі здійснено перфорацію покладів в інтервалі 1085-1122 метрів, це близько 30% від загальної товщі нафтонасичених пластів стрийських відкладів.

Відбувається процес освоєння.

Це вже третя свердловина, пробурена компанією у 2023 році в межах одного конкретного родовища, і друга з них створена в партнерстві з ТОВ БК "Горизонти". До кінця року на цьому ж родовищі мають бути побудовані ще три свердловини.

Раніше повідомлялося, що "Укрнафта" пропонує 21 родовище в спільну розробку й запрошує інвестиційні та видобувні компанії до співпраці. Зокрема, йдеться про 10 родовищ на заході та 11 – на сході України.

Автор: Галина Ялівець