На фронті під Кліщіївкою загинув тернопільський СУМівець Ярослав Кондришин



Читать на русском

На фронті під Кліщіївкою загинув тернопільський СУМівець Ярослав Кондришин

На фронті під Кліщіївкою загинув тернопільський СУМівець Ярослав Кондришин

На фронті загинув член тернопільського осередку Спілки української молоді Ярослав Кондришин “Ярко”.

Про це повідомили на сторінці СУМ у соцмережі Facebook.

Ярослав загинув у бою з окупантами під Кліщіївкою на Бахмутському напрямку 27 листопада. 23 листопада йому виповнилося 38 років.

Народився він у Тернополі, здобув освіту учителя інформатики та математики у Тернопільському педагогічному університеті, пізніше працював у технічному коледжі Тернопільського технічного національного університету імені Івана Пулюя. Захоплювався вишиванням.

 qrxiquiuqidrtant

“Ярко прийшов до СУМу понад 15 років тому. Він ніколи не займав жодних посад, але завжди був обов’язковим та відданим членом осередку. Таким дають відзнаку “Каменяра”, але він не мав жодних відзнак. Коли друзі попросили його надіслати фото для спецвидання про сумівців-бійців, то він скромно написав, що ще нічого не зробив для того, щоб потрапити на сторінки видання…” — згадують у спілці.

“Ярослав дуже любив життя. Вирізнявся скромністю, чесністю, людяністю, мужністю, україноцентричністю. Був дієвим націоналістом й надійним побратимом. Щиро вірив у перемогу добра. Жив Україною, популяризував українське. Славився своїми вишиванками й великим серцем”, – пишуть про нього однодумці на сторінці Тернопільської міської організації ВО “Свобода”, до лав якої належав Ярко.

У військо Ярослав потрапив влітку 2023 року, став бійцем 42-ї окремої механізованої бригади. Брав участь у боях на Бахмутському напрямку.