Атака "шахедів" із приладами нічного бачення: у Нікопольській РВА спростували фейки ЗМІ



Читать на русском

Атака

Атака " шахедів " із приладами нічного бачення: у Нікопольській РВА спростували фейки ЗМІ

За словами голови Нікопольської РВА Євгена Євтушенка, російські окупанти використовували для атаки на місто FPV-дрон. Він зазначив, що раніше росіяни використовували такі БПЛА тільки на фронті.

У ніч на 10 січня Збройні сили Російської Федерації запустили по місту Нікополь Дніпропетровської області FPV-дрони. Про це сказав голова Нікопольської районної військової адміністрації (РВА) Євген Євтушенко в коментарі каналу "Дніпро Оперативний".

Євтушенко спростував заяву деяких Telegram-каналів про те, що Нікополь нібито атакували "шахеди". Він зазначив, що ЗС РФ використовували для обстрілу FPV-дрони, обладнані приладом нічного бачення.

"У нас є така проблема: якщо написали БПЛА, то люди думають, що це і "шахед", і FPV-камікадзе. Вони не розрізняють їх. Ішлося саме про FPV-камікадзе — маленькі дрони, які несуть невеликий заряд і літають із лівого берега на правий, тероризуючи населення Нікополя", — наголосив чиновник.

За словами Євтушенка, раніше російські військові використовували FPV-дрони тільки на фронті, проте тепер географія їхнього застосування розширилася. Голова РВА вважає, що це свідчить про "насичення дронами армії росіян".

Чиновник також зазначив, що загроза для мирних жителів зросла, оскільки небезпека використання окупантами безпілотників тепер стала цілодобовою, як і артилерійська.

Євген Євтушенко, FPV-дрони, Нікополь queiqxeiudiqerant

Євген Євтушенко, FPV-дрони, Нікополь

У своєму "Telegram"-овому каналі Євтушенко ще раз підкреслив, що загальною назвою "БПЛА" або "дрон" часто називають абсолютно різні типи безпілотних літальних апаратів.

"У моєму повідомленні йшлося саме про FPV-камікадзе. Це безпілотник розміром зі шкільний зошит, який несе вибуховий пристрій вагою до 3-х кілограмів, нерухомо закріплений до корпусу", — написав він.

євтушенко, бпла