Нацбанк позбавив ліцензії сервіс мікрокредитів Mister Cash через порушення колекторського закону



mistercash

Національний банк України відкликав ліцензії ТОВ "Містер кеш" та ТОВ "СС Лоун" на провадження діяльності з надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

Об этом сообщает Компромат


Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 24 лютого, повідомляє пресслужба регулятора.

У Нацбанку пояснили, що за результатами позапланових інспекційних перевірок було виявлено факти численних порушень вимог законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг цими компаніями. Зокрема, йдеться про невиконання вимог:

  • законів "Про споживче кредитування", "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", "Про електронну комерцію";
  • Цивільного кодексу України;
  • нормативно-правових актів Національного банку, зокрема Положення про додаткові вимоги до договорів небанківських фінансових установ про надання коштів у позику (споживчий, фінансовий кредит), Правил розрахунку небанківськими фінансовими установами України загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки за договором про споживчий кредит та Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг.

Як повідомлялося, раніше Нацбанк кілька разів штрафував ТОВ "Містер Кеш" за порушення встановлених законом вимог щодо етичної поведінки під час урегулювання простроченої заборгованості.

ТОВ "Містер Кеш" надає послуги з мікрокредитування під брендом Mister Cash. Бенефіціаром компанії у держреєстрі вказано громадянина Кіпру Раті Тчеладзе.

Источник: Проект