Літнього тепла не треба чекати: чи зміниться погода в Україні

Літнього тепла не треба чекати: чи зміниться погода в Україні


Діденко повідомила , що температура в день буде триматися в межах +13…+19 градусів

В українських регіонах найближчими днями особливого потепління не слід очікувати, температура прогнозується "помірно комфортна". Такий прогноз погоди оприлюднила знаний синоптик Наталка Діденко.

Літнього тепла не треба чекати: чи зміниться погода в Україні

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

"Скільки бачить синоптичне око, особливого тепла, тим паче спеки в Україні найближчим часом не передбачається. Так, помірно, так, комфортно, вдень десь в межах +13…+19 градусів, часом десь вискочать градуси за межі +20, але атмосфера швиденько зажене градуси назад, у теперішні межі", — розказала прогнозистка.

За словами Діденко, хоч у південних регіонах та на Закарпатті традиційно прогнозуються більші плюси, але переважно тут буде свіжа погода.

При цьому, найближчої ночі в східних, північних та центральних регіонах країни місцями можливі навіть заморозки.

Зокрема, 10-го травня максимальна температура повітря в нашій країні триматиметься відмітки +14…+18 градусів, на півдні та на Закарпатті +19…+21 градус.

На Україні все ще присутній антициклон північно-західного походження, який відганяє дощі, тому в п’ятницю теж — малохмарно і сонячно. Можливо, місцями невеликі дощі пройдуть на Сумщині, Чернігівщині та в другій половині дня збільшиться хмарність на Київщині.

В столиці 10-го травня істотних опадів не прогнозується. Вночі стовпчик термометра показуватиме +3…+5 градусів, завтра вдень повітря прогріється до +17 градусів.

"У суботу невеликі дощі місцями пройдуть на заході, у центральних областях та на сході, а на Провідну неділю опадів в Україні не передбачається", — завершила Діденко.

Нагадаймо, що "Коментарі" писали про те, що деякі території України можуть піти під воду


Похожие материалы (по тегу)