Через атаку РФ на Дніпропетровщину 2700 споживачів знеструмлені, в системі триває дефіцит – «Укренерго»



Російські війська завдали ракетних ударів по Дніпропетровській області вранці 19 квітня

Внаслідок російської атаки вранці 19 квітня є знеструмлення в Дніпропетровській області, повідомив національний оператор «Укренерго».

«На Дніпропетровщині після ранкового ракетного удару знеструмлені близько 2 700 побутових споживачів. Ремонтні бригади обленерго працюють над відновленням електропостачання», – заявила компанія.

За даними «Укренерго», в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії протягом майже всієї доби. Його спричинили ушкодження українських електростанцій, яких завдали російські війська.

«Зранку Диспетчерський центр залучає аварійну допомогу з енергосистем європейських країн. З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості можливе застосування графіків обмеження потужності. Ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу», – додає оператор.

Обмеження споживання будуть діяти в Криворізькому районі, а також для побутових споживачів на Харківщині – там знеструмлені близько 203 тисяч абонентів.

«Укренерго» просить споживачів ощадливо використовувати електроенергію, а промисловість – «максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення».

Бойові дії призвели до знеструмлень у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській областях, погодні умови – до відключень у понад 20 населених пунктах у Дніпропетровській, Полтавській і Сумській областях.

Протягом доби очікується імпортувати електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови, загальний обсяг – 10 900 мегават на годину. Експорт не планується.

Російські війська завдали ракетних ударів по Дніпропетровській області вранці 19 квітня. Наразі відомо про вісьмох загиблих і понад 20 поранених у Дніпрі, Синельниківському районі та Кривому Розі.

Форум