Юрій Касьянов: Дрони проти авіації рф



"Сьогодні на дальності досяжності «легких» ударних дронів 300 км від фронту/держкордону знаходяться десятки аеродромів противника, на яких базуються сотні одиниць авіатехніки – гелікоптери, літаки фронтової авіації, і навіть бомбардувальники Ту-22М3 у Шайківці.

Завдання постійних масованих ударів по аеродромах противника призведе не тільки до ураження авіаційної техніки, систем ППО аеродромів, РЛС повітряного руху, але і помітного зниження активності фронтової авіації противника через переміщення авіаційної техніки вглиб території росії, що саме по собі збільшить підлітний час, зменшить час роботи літаків та вертольотів за нашими позиціями, та їх бойове (бомбове) навантаження.

Сьогодні клас «легких» ударних БПЛА активно розвивається. Незабаром з’явиться легкий серійний ударний дрон з дальністю 700-800 км за тією ж низькою ціною.

Масоване застосування таких дронів, які можна виробляти сотні/тисячі штук на місяць, по об’єктах противника в європейській частині росії неминуче призведе до перевантаження ППО, вимагатиме від ворога вжиття заходів щодо перебазування авіації ще далі від фронту/держкордону, і, ймовірно, похитне політичну стійкість режиму путіна.

Жодних дієвих рецептів боротьби з малими, «легкими», далекими БПЛА малої вартості ні в кого у світі немає. ППО коштує значно дорожче. Просте масштабування кількості засобів ППО для боротьби з копійчаними дронами приведе будь-яку країну до економічного краху."

Автор: Юрій Касьянов, ЗСУ

(Джерело).

«Аргумент»