Глава ДТЕК закликав Світовий банк та МВФ скинутися на допомогу Рінату Ахметову —



Дата: 24 января , 2024 Автор: operkor 0 Комментарии

Ахметов деньги=

На Світовому економічному форумі у Давосі ДТЕК закликав світових лідерів та інвесторів посилити захист української економіки, створивши умови для надходження приватного капіталу до країни. Про це під час форуму у Давосі заявив генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко.

“Захист нашої економіки – один із найважливіших елементів, необхідних для перемоги у цій війні. В Україні є компанії, які здатні це робити, а також масштабні проекти, які можуть одержувати фінансування від банків. Однак для їх реалізації необхідний додатковий капітал, і тут ми сподіваємось на підтримку від урядів та міжнародних фінансових організацій”, — сказав Тимченко, виступаючи на спеціальному заході, присвяченому відновленню українського бізнесу.

Тимченко додав, що український бізнес навчився виживати під час війни та відновлюватись завдяки винахідливості та рішучості.

“Тепер ми просимо МФО спрямовувати свої потоки фінансування не лише на державні структури. Настав час звернути увагу на приватний сектор для відновлення української економіки”, — підкреслив гендиректор ДТЕК.

У заході Revitalising business в рамках WEF2024 взяли участь заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма, генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко, голова правління «Нафтогазу» Олексій Чернишов, колишній постійний представник США в НАТО Курт Волкер, американський економіст Андерс Аслунд, Василь Тофан з Horizon Capital та старший стратег компанії Bluebay Asset Management Тімоті Еш.

У рамках цієї дискусії було створено маніфест із закликом до невідкладних дій від партнерів із захисту української економіки.

Зокрема, у маніфесті закликали іноземні уряди та МФО підвищити фінансування приватного бізнесу України, створити інвестиційну групу для координації внутрішніх та глобальних дій щодо відродження бізнесу та використати більше фінансових інструментів, що підтримують уряди, МФО та експортно-кредитних агентств з метою залучення значно більших обсягів приватного бізнесу. капіталу

Крім того, для відродження українського бізнесу міжнародних інвесторів закликали налагоджувати відносини з українськими партнерами, які мають необхідний досвід, а також працювати з українським бізнесом за межами країни.

Також у рамках маніфесту було сформовано звернення до українського уряду та вітчизняного бізнесу скористатися моментом для прискорення реформ та лібералізації ринків.

Зокрема, розпочати процес наближення України до європейських стандартів у сфері ринкового ціноутворення та об’єднання ринків, посилити корпоративне управління для надання інвесторам додаткових гарантій та зміцнити довіру, послабити заборону на експорт та змінити механізми контролю за рухом капіталу в умовах війни, щоб забезпечити приватним підприємствам можливість доступу до міжнародних ринків капіталу та обслуговування зовнішніх боргів.

[2024-01-22 11:04:35] [ Анонім за адресою 51.83.131.* ]

Мирные красавчеги, мирно сбежали со своего Донецка, мирно доят оставшуюся Украину, но этого им мало и еще нужно денег. А освобождают Донбасс пусть другие, рождённые для войны.