Кримінальне провадження проти Лієва не завадило йому керувати депатраментом МО під час війни



Кримінальне провадження проти т.в.о. керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони Олександра Лієва відкрили ще в серпні минулого року.

Об этом сообщает Russian Post

Про це повідомив народний депутат Ярослав Юрчишин в своєму Телеграм-каналі.

"Отримав відповідь на моє депутатське звернення стосовно Олександра Лієва. Того самого т.в.о. керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки, який звільнився за власним бажанням з Міністерства оборони", – повідомив Юрчишин.

"СБУ вже провела обшуки за місцем проживання ексчиновника. Слідство наразі триває. Справа Лієва «випливла» нещодавно, але вона відносно не нова. Іще в серпні було зареєстроване кримінальне провадження проти нього за частиною 1 статті 114-1 КК України", – додав він.

І навів відповідь Служби безпеки України:

Нагадаємо, 31 січня, голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін, заявив, що у 2006 році Лієв блокував в’їзд українських моряків до маяків у Великій Ялті, Феодосії та Генічеську.

Зокрема Лієв організовував зведення блокпостів біля маяків, які мали належати Україні, але їх незаконно утримував Чорноморський флот рф.

2 лютого Міністерство оборони України повідомило, що Олександра Лієва, який з січня 2022 року тимчасово виконував обов’язки керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки МОУ, звільнили за його бажанням.


Источник: Проект