Естонія та Україна підписали Меморандум про співпрацю у сфері охорони здоров’я



Читать на русском

Естонія та Україна підписали Меморандум про співпрацю у сфері охорони здоров’я

Естонія та Україна підписали Меморандум про співпрацю у сфері охорони здоров’я

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та міністерка охорони здоров’я Естонської Республіки Рійна Сіккут підписали Меморандум про співпрацю під час Третього саміту перших леді та джентльменів у межах сателітного саміту міністрів охорони здоров’я.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

За словами Ляшка, українська медична система працює у надскладних умовах, внаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Щодня ми вирішуємо нові завдання заради порятунку людей. Однак наша робота та співпраця з іншими країнами навіть зараз не обмежується лише реагуванням на потреби та задачі, продиктовані повномасштабною війною. Вона спрямована на розвиток – на побудову якісної сучасної медичної системи. Підписаний сьогодні меморандум з дружньою Естонією теж цьому сприятиме", – наголосив Ляшко.

Метою підписаного меморандуму є продовження та розвиток партнерства між Міністерствами охорони здоровʼя України та Естонії, створення основи для співробітництва у сфері охорони здоров’я, захисту життя та здоров’я людей.

Україна й Естонія підписали Меморандум про співпрацю у сфері охорони здоров’я 02 qkxiqdxiqzriudant

Як зазначається, основні напрями співпраці такі: надання гуманітарної допомоги, покращення доступу українських біженців до екстреної та первинної меддопомоги та послуг з підтримки психічного здоровʼя, сприяння щодо надання медичних послуг пораненим громадянам України, особливо що стосується проходження реабілітації та виготовлення індивідуальних протезів, організація тренінгів, навчання, обмін досвідом медичних працівників у співпраці з університетами та медичними закладами, відновлення пошкоджених медзакладів, співпраця між естонськими та українськими медичними закладами вищої освіти для розробки сучасних освітніх програм для українських медичних закладів вищої освіти відповідно до міжнародних стандартів.

"У майбутньому можливе розширення зазначених напрямів співробітництва у медичній сфері. Крім цього, для успішної реалізації проєктів розглядається залучення інших партнерів, зокрема міжнародних організацій. Важливою складовою співпраці є також встановлення безпосередньої взаємодії між медичними закладами, навчальними закладами та іншими організаціями, такими як Естонський центр міжнародного розвитку", — зазначили у Міністерстві.