Співробітник Офісу генпрокурора блокує роботу бізнесу через справи про можливе «відмивання» коштів



Читать на русском

Співробітник Офісу генпрокурора блокує роботу бізнесу через справи про можливе «відмивання» коштів
Співробітник Офісу генпрокурора блокує роботу бізнесу через справи про можливе «відмивання» коштів

Прокурор департаменту нагляду за дотриманням законів Офісу генпрокурора Ігор Чорний «розслідує» численні кримінальні справи про відмивання грошей, якими блокує роботу приватного бізнесу та чинить тиск на «неугодних» йому громадян.

Об этом сообщает ВЧК-ОГПУ

Про це редакції 368.media стало відомо із судового реєстру та від постраждалих осіб.

Зокрема, мова йде про справу №32020100110000020 від 29 квітня 2020 року до серпня. Як стверджується у матеріалах справи, протягом 2019-2020 років з розрахункових рахунків низки компаній перераховувалися кошти на розрахункові рахунки ТДВ «СК Інноваційні Страхові Технології», ПрАТ «СК «Страховий Дім» ЕР Гарант Профі» із призначенням платежів «страхування майна», «страхування ризиків». Отримані вказаними страховими компаніями кошти не пізніше наступного дня перераховувалися на адресу ТОВ «ФК «Конгур», ТОВ «ФК «Фрейзер», ТОВ «ФК «Фалькон» з призначенням платежів «агентські послуги», «надання позички», «надання фінансового кредиту», «За договором факторингу».

Надалі нібито кошти перераховували як «позику» іншим приватним компаніям, з метою легалізації отриманих доходів шляхом їхнього наступного переведення в готівку. Зазначені фінансові операції дозволяють підприємствам реального сектора економіки ухилятися від сплати прибуток. У матеріалах справи прокурор Ігор Чорний затверджує, згідно з узагальненими матеріалами Держфінмоніторингу, загальний обсяг проведених фінансових операцій за участю вищевказаних юридичних осіб за період 2019-2020 років становив понад 2 млрд гривень. При цьому за півтора року жодній особі не повідомили про підозру.

Раніше, Ігор Чорний, за матеріалами кримінальної справи №32020100110000021 ініціював обшуки у приватній квартирі засновника профспілки ІТП ДАП «Львівські авіалінії» Сергія Сміщука.

Виявилося, що особи, які намагалися проникнути до моєї квартири, мали ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 22.06.2020р. — справа № 757/25666/20-к, суддя Батрин О. В., де прокурору другого відділу Офісу Генерального прокурора Чорному Ігорю Олександровичу та вказаній судді прийшло, що в моїй приватній квартирі перебувають близько 50 підприємств та їхні документи, про які я ніколи не чув, що моя квартира використовується для зберігання документів та електронних носіїв, перерахованих у визначенні підприємств, і в цій квартирі займаються відмиванням коштів та знаходяться інші особи, причетні до кримінальних правопорушень – про які я ніколи не чув і їх не бачив.
Сміщук

При цьому він зазначив, що «судову ухвалу не внесено єдиний державний реєстр судових рішень»

Думаю, прокурор Чорний Ігор Олександрович навмисне вигадав підстави для проникнення в моє житло, щоб увірватися в моє приватне житло з метою залякування, застосування сили та заразити нас COVID-19 і це спланована акція банди «правоохоронців», як акт залякування мене та моєї родини, переслідування мене за громадську діяльність наголосив.
Сміщук

У грудні 2020 року у квартирі Сміщука «правоохоронці» провели другий обшук. Цього разу вони керувалися рішенням Залізничного райсуду Львова у рамках розслідування кримінальної справи №42020141090000068 за ч.2 ст. 364 КК. У зазначених кримінальних справах прокурор досяг накладення арешту на численні компанії, підозрювані у фіктивному підприємництві з метою відмивання грошей.

Наприклад, у рамках розслідування кримінальної справи №32020100110000021 було накладено арешт на компанії ТОВ «Голд газ», ТОВ «Лімі про», ТОВ «Стат про», ТОВ «Торгопт центр» та інші. У судах захисники компаній безрезультатно намагаються зняти арешти з майна та активів компанії з метою розблокування господарської діяльності бізнесу.

Схема за якою діє прокурор майже та сама, не розслідування правопорушень на користь держави, а створення перешкод бізнесу, використовуючи своє службове становище, враховуючи таку непросту ситуацію економіки країни.

Усі, хто постраждав від дій Ігоря Чорного та таких ось «служителів закону», можуть звертатися до Генінспеції, НАБУ та ДБР для захисту від вседозволеності та свавілля. Ми й надалі вивчатимемо дані випадки для подальшої передачі правоохоронцям та знайомитимемо громадськість із ними.

Источник: Times