СБУ затримала інформаторку рф, що шпигувала за ЗСУ у Запоріжжі



Жінку судитимуть за виконання розвідувальних завдань для ворога

Служба безпеки України затримала ще одну інформаторку ФСБ у Запорізькій області. Жінка відстежувала рух та кількість військових ешелонів ЗСУ, що прямували до передової. Вона також фіксувала рухомі склади з важким озброєнням та встановлювала геолокації ремонтних баз ЗСУ біля залізничних станцій.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Розвіддані потрібні були окупантам для планування бойових операцій на передовій та підготовки повітряних ударів по об’єктах ЗСУ та Укрзалізниці. Для виконання завдань ворога зрадниця пішки обходила місцевість біля залізничних шляхів, де спостерігала за трафіком та фіксувала координати можливих ремонтних баз ЗСУ.

Також фігурантка "втемну" використовувала своїх знайомих, коли завуальовано випитувала у них інформацію про українські війська.

СБУ затримала інформаторку рф, що шпигувала за ЗСУ у Запоріжжі

Отримані розвіддані вона відображала у вигляді позначок на картах Google з детальним описом "потрібних" об’єктів.

СБУ виявила зловмисницю на початковому етапі підривної діяльності та затримала її у власному помешканні. Вона залучилася до співпраці з окупантами через соцмережі та анонімний чат у месенджері.

Зрадниці повідомлено про підозру за несанкціоноване поширення інформації про переміщення ЗСУ, за що їй загрожує до 8 років тюрми. Контрдиверсійні заходи проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомлялося раніше, у Львівській області детективи Бюро економічної безпеки разом з кіберфахівцями Служби безпеки України викрили фінансову компанію, яка надавала послуги з незаконного обміну криптовалют на гривні.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook !