Зеленський заявив про підготовку семи нових безпекових угод, зокрема зі США



«Наповнюємо драфти угод сильнішими можливостями для України та для нашої спільної з партнерами безпеки», – заявив Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомляє про підготовку семи нових двосторонніх безпекових угод, зокрема зі США.

«Зброя, фінанси, політична взаємодія – сьогодні працював із командою щодо конкретних деталей цих документів, і стосовно деяких із них уже є попередній текст угод. Кожна з них підтримає нас і цього року, і в наступні роки – безпекова архітектура на час до вступу в НАТО. Наповнюємо драфти угод сильнішими можливостями для України та для нашої спільної з партнерами безпеки», – сказав він у своєму відеозверненні.

За його словами, особливий пріоритет – «усьому, що дасть більше захисту від російського терору».

Раніше девʼять безпекових угод у межах декларації про підтримку України, ухваленої у Вільнюсі в липні 2023 року країнами «Групи семи», уже підписали з Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією,Нідерландами, Фінляндією, Латвією.

У березні Офіс президента повідомив, що Україна веде схожі переговори з вісьмома країнами: США, Японією, Румунією, Норвегією, Іспанією, Грецією, а також з ЄС.

Форум