Один із загиблих у Німеччині українців був бійцем 81-ї окремої аеромобільної бригади – ЗСУ



Встановлено особу одного із військовослужбовців, які загинули у німецькому Мурнау 27 квітня

Встановлено особу одного із військовослужбовців, які загинули у німецькому Мурнау 27 квітня , йдеться у повідомленні командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

«Встановлено особу одного із військовослужбовців, які загинули у Німеччині у місті Мурнау. Ним є наш побратим – військовослужбовець 122-го аеромобільного батальйону 81-ї окремої аеромобільної Слобожанської бригади ДШВ ЗС України», – кажуть військові.

Відомо, що військовий у 2023-му році був поранений в боях за Білогорівку, після чого проходив лікування та реабілітацію у Німеччині.

«27 квітня десантник помер від ножових поранень. Поранень йому завдав громадянин Росії. Підозрюваного у нападі затримали німецькі правоохоронні органи. Командування приносить щирі співчуття родичам та друзям загиблого військовослужбовця», – йдеться у повідомленні.

Раніше в поліції Баварії повідомили, що в другій половині дня 27 квітня в містечку Мурнау правоохоронці затримали підозрюваного.

«Від отриманих важких травм 36-річний чоловік помер на місці, другий потерпілий (23 роки) помер у лікарні того ж вечора, попри екстрені реанімаційні заходи», – кажуть правоохоронці.

Під час розшукових заходів того ж вечора неподалік місця злочину за домашньою адресою було виявлено та затримано 57-річного підозрюваного – громадянина Росії.

Обидва українці проживали в районі Гарміш-Партенкірхен, Баварія.

Загиблі 27 квітня в німецькому місті Мурнау-ам-Штафельзее двоє громадян України, за попередніми даними, були військовослужбовцями, які проходили медичну реабілітацію в Німеччині. Про це ввечері 28 квітня повідомило Міністерство закордонних справ України.

Форум