Засудили зрадника, що допомагав окупантам обстрілювати Запоріжжя



Колишній депутат-комуніст став агентом ФСБ та отримав 15 років в’язниці

За підставами Служби безпеки, ще один агент ФСБ, який націлював російські ракети на Запоріжжя, отримав певний термін ув’язнення.

Про ц е повідомляє пресслужба відомства.

За документами, росіяни вдарили по місту в квітні-травні 2022 року за його координатами.

Тоді в результаті ворожих обстрілів загинуло 3 людини, було пошкоджено 30 будинків і руйнуванням постраждало одне промислове підприємство.

Російського агента затримали контррозвідники СБУ у травні 2023 року, і суд присудив йому 15 років ув’язнення.

Згідно з українською спецслужбою, злочинцем є колишній депутат-комуніст Запорізької міськради, якого у 2001 році засудили до 6 років за планування державного перевороту.

В кінці 2022 року його завербував фсбшник для збору розвідки про розташування ЗСУ та оборонних заводів.

Зрадник випитував інформацію у колишніх однопартійців, виїжджав на місцевості для фото- та відеофіксації об’єктів, передаючи інформацію через месенджер з деталями про ціль і місцевість.

Суд визнав ексдепутата винним за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, і вирішив справу за статтею 111 Кримінального кодексу України. Розслідування проводили СБУ в Запорізькій області за керівництва обласної прокуратури.

Раніше ми писали, що співробітники Служби безпеки України на Херсонщині затримали російського агента. Він під виглядом таксиста шпигував, а потім наводив російські дрони на об’єкти Сил оборони України і був причетний до спроб замаху на голову Херсонської ОВ Олександра Прокудіна.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook !