Представники Бучанської громади зустрілися з Митрополитом Епіфанієм (ФОТО)

Представники Бучанської громади зустрілися з Митрополитом Епіфанієм (ФОТО)


Представники Бучанської громади зустрілися з Митрополитом Епіфанієм (ФОТО)

Представники Бучанської громади, які активно сприяли процесу духовної деокупації громади від московського патріархату, зустрілися із Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Бучанської міської ради.

На запрошення предстоятеля автокефальної Православної Церкви України, на зібрання завітали секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський, начальник архівного відділу Ігор Бартків, В’ячеслав Кухаренко, Іван Лисенко та Леонід Черкаський. На зустрічі оголосили, що у Бучанській громаді більше не залишилося жодної парафії московського патріархату, що фактично завершує процес духовної деокупації громади.

Однак питання перехідного періоду та нестачі священників все ще лишаються актуальними. Тож представники ініціативної групи разом із Митрополитом Епіфанієм розглянули вирішення цих аспектів. Під час зустрічі також обговорили подальшу співпрацю між місцевою владою, громадськими організаціями, церквою у напрямку національно-патріотичного виховання дітей і молоді, а також залучення благодійних організацій для сприяння відбудові храмів, що були пошкоджені внаслідок військової агресії. Учасники заходу також зазначили, що у мікрорайоні Склозавод існує необхідність будівництва каплички за запитом релігійної громади. Тож вони домовились напрацювати дорожню карту для досягнення цієї мети.

Нагадаймо, що 17 березня у Вишневому на Київщині пройшли збори двох парафій, результатом яких став перехід церковних громад до Православної Церкви України.

Возможно, это изображение 2 человека и текст

Возможно, это изображение 6 человек, Овальный кабинет и текст