Шахрайська схема: фейкові повідомлення від «Укрпошти» з проханням «підтвердити адресу» — випуск за 10 січня



Шахрайська схема: брехливі повідомлення від «Укрпошти» з проханням «підтвердити адресу» — випуск за 10 січня

У випуску розберемо шахрайську схему — SMS-розсилки, які використовують бренд компанії «Укрпошта» і намагаються зібрати персональні та платіжні дані громадян, ймовірно , для того, аби заволодіти коштами.

Щоденний подкаст Вадима Міського виходить з перших днів великої війни. Завдяки Українському радіо передача доступна на окупованих територіях. Одна зі слухачок, яка пережила піврічну російську окупацію неподалік Херсона, розповіла, як ця радіопрограма допомогла їй та односельцям «зберегти зв’язок з реальністю» в умовах повної відсутності інших українських медіа. Восени 2022 року подкаст здобув аудіопремію «Слушно» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog’a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.

Долучитись