Путін заявив про відсутність у бюджеті грошей на ремонт дитячих садків



путін

Ремонт дитячих садків зараз не входить до пріоритетів влади Росії, і грошей на такі заходи в бюджеті не передбачено.

Про це заявив президент Росії Владімір Путін на зустрічі з мешканцями Чукотки, передає The Moscow Times.

Про можливість профінансувати ремонт дитячих садків Путіна запитала одна з учасниць заходу. Вона розповіла, що в регіональному бюджеті грошей на це не вистачає.

"Коштів не вистачає завжди", – відповів їй Путін.

Він наголосив, що при вирішенні питань потрібно керуватися "міркуванням пріоритетів найбільшої важливості тут і зараз". До таких, за словами Путіна, належить ремонт шкіл – відповідна програма має охопити 13 тис. освітніх закладів у всій Росії. Фінансувати одночасно й модернізацію дитячих садків влада не планує.

"Це наступний етап, на мій погляд", – повідомив Путін.

У 2024 році федеральний бюджет планує витратити 230,8 млрд руб. у рамках російського нацпроєкту "Освіта". При цьому витрати на федпроєкт "Сучасна школа" будуть урізані на 5%, на федпроєкт "Успіх кожної дитини" – на 8%, на федпроєкт "Цифрове освітнє середовище" – на 15%.

Без скорочення фінансування залишається проєкт "Патріотичне виховання": на нього виділяється 45,8 млрд рублів – у 9 разів більше, ніж у довоєнному 2021 році.

Основним пріоритетом уряду, згідно із законом про бюджет РФ, стануть армія та силові структури: на них буде витрачено сумарно 14,1 трлн руб., або 38% бюджету – рекордна частка з часів СРСР.

Автор: Галина Ялівець