Авіакатастрофа під Житомиром: Ігнат оцінив, скільки може тривати розслідування



Читать на русском

Авіакатастрофа під Житомиром: Ігнат оцінив, скільки може тривати розслідування

Авіакатастрофа під Житомиром: Ігнат оцінив, скільки може тривати розслідування

Терміни розслідування авіакатастрофи на Житомирщині поки невідомі. Воно може тривати до півроку.

Про це повідомляє речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Ігнат зазначив, що внаслідок авіакатастрофи на Житомирщині загинули троє пілотів. Один із них відомий в Україні та за кордоном льотчик Андрій Пільщиков із позивним "Джус". Імена двох інших пілотів поки що не розкривають з етичних причин. 40-та бригада тактичної авіації незабаром опублікує дані про загиблих.

За його словами, два навчально-бойові літаки L-39, що зіткнулися під Житомиром, виконували бойове завдання, визначене керівництвом бригади. На жаль, завершити завдання не вдалося.

Ігнат наголосив, що фахівці проведуть розслідування авіакатастрофи.

"Повітряні сили надали всі матеріали, щоб з’ясувати, що сталося, і щоб надалі уникнути таких жахливих подій", — сказав речник.

Ігнат додав, що терміни проведення розслідування поки що невідомі. Як пояснив спікер, Повітряні сили мають лабораторії, де фахівці встановлюють причини та обставини аварій.

"По-різному працюють державні комісії. Зазвичай у нас є спеціальна лабораторія, де є вузьконаправлені фахівці, які по ланцюжку розкладають кожну деталь літака, щоб з’ясувати, що сталося. Більше інформації, звичайно, є в бортових самописцях, які мають запис радіообміну. Різні терміни бувають, навіть до півроку затягується розслідування", — пояснив Ігнат.