На Одещині викрили шахрая: видавав себе за розвідника та продавав посади у спецслужбі



Читать на русском

На Одещині викрили шахрая: видавав себе за розвідника та продавав посади у спецслужбі

На Одещині викрили шахрая: видавав себе за розвідника та продавав посади у спецслужбі

Служба безпеки викрила на Одещині шахрая, який намагався видати себе за чинного працівника СБУ. Чоловік представлявся як контррозвідник та обіцяв за грошову винагороду працевлаштування в одному з регіональних управлінь української спецслужби.

Однак, отримавши кошти від "кандидата на посаду", шахрай зникав та шукав собі нову жертву. Про це повідомили в офіційному "Telegram"-овому каналі СБУ.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у момент отримання коштів від українського військового. За даними розслідування, шахрай обіцяв чоловіку "позитивно вирішити питання" стосовно його переведення на військову службу до СБУ.

На Одещині викрили шахрая, який видавав себе за розвідника і продавав посади у спецслужбі. Фото qrxiquieuidtant

На Одещині викрили шахрая, який видавав себе за розвідника і продавав посади у спецслужбі. Фото

З’ясувалося, що злочинцем виявився громадянин сусідньої європейської країни, який спеціалізувався на фінансових шахрайських схемах.

Під час розслідування виявлено, що його раніше затримувала Нацполіція за вчинення крадіжок банківських коштів. Один із районних судів Києва вже розглядає обвинувальний акт на нього за декількома епізодами.

Згідно з матеріалами СБУ, затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене повторно.

Слідство триває для встановлення всіх обставин злочину, і зловмиснику загрожує до 3 років ув’язнення. Розслідування проводили співробітники СБУ в Одеській області спільно з Національною поліцією за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.